Tottenham ei onnistunut vieläkään voittamaan Chelseaa . Tällä kertaa Blues nousi takaa-ajoasemasta 2-1-voittoon Pedro Ródriguezin ja Victor Mosesin osumilla.

Spurs ei ole onnistunut ikinä kaatamaan nykyisessä Valioliigassa Chelseaa Stamford Bridgellä. Edellinen voitto onkin yli 26 vuoden takaa.

Chelsean voittoputki kasvoi Valioliigassa jo seitsemään otteluun.

29 - Spurs have won none of their last 29 visits to Stamford Bridge in all comps (D11 L18), since a 2-1 win in February 1990. Underdog.

Spursin unelma-alku

Tottenham tuli derbyyn sisään todella kovalla sykkeellä. Pallo kävi ensimmäistä kertaa Chelsean maalissa jo kuudennella minuutilla, kun Harry Kane jatkoi Christian Eriksen syötön verkkoon. Maalia ei lopulta hyväksytty linjatuomarin liputettua paitsiota.

Neljä minuuttia myöhemmin Eriksen osui itse. Tarkka kuti kaaren takaa painui hurjalla voimalla vasempaan ylänurkkaan. Maalivahti Thibaut Courtois yritti venyä väliin, mutta ei millään ennättänyt laukauksen tielle.

Samalla rikkoutui Chelsean pitkä nollaputki.

Chelsea tuntui olevan avausjaksolla täydessä unessa, joten Spursille avautui vapaat kädet hallita. 30. minuutilla Kyle Walker ajoi oikealta laidalta sisään ja koitti yllättää Courtois’n etukulmasta. Tällä kertaa belgi onnistui torjumaan pallon päätyrajasta yli. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta siunaantui vielä toinen paikka, mutta Eriksen puski päin Courtois’ta.

Henkisesti iso maali kääntää vaakakuppia

Tottenham ei paikoistaan huolimatta saanut ennen taukoa lisämaaleja. Sen sijaan Chelsea iski henkisesti tärkeän tasoitusosuman mitä upeimmalla tavalla. Pedro Ródriguezin huima kaukolaukaus painui rangaistusalueen takaa kauniisti oikeaan yläkulmaan.

Chelsea heräsi tasoituksestaan toisella jaksolla uuteen eloon. Myös aukot kilpakumppanin puolustuksesta alkoivat löytyä. 51. minuutilla Diego Costan syöttö vasemmalta takatolpalta tavoitti vastapuolelta sisään ajaneen Victor Mosesin avaten nigerialaiselle loistopaikan. Chelsea pelaajan veto otti kimmokkeen Jan Vertonghenista ja yllätti Hugo Lloris’n. Chelsea oli siirtynyt ensimmäistä kertaa johtoon.

Mosesin maali jäi myös ottelun viimeiseksi Chelsean vietyä pisteet 2-1-lukemin.

Voiton myötä Chelsea piti paikkansa sarjakärjessä. Blues on pisteen Liverpoolia ja Manchester Cityä edellä.

Chelsea-Tottenham 2-1 (1-1)

1-0 Christian Eriksen (11.)
1-1 Pedro Ródriguez (45.)
2-1 Victor Moses (51.)