Suomalaismaalivahdit olivat mukavasti esillä maanantain otteluissa.

Kuten osattiin odottaa, Wiganin Jussi Jääskeläinen pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mestaruussarjassa avaukseen. Jääskeläisen peliajan mahdollisti ykkösvahti Ádám Bogdánin polvivamma.

Huddersfield painoi päälle ja voitti maalipaikat 19-9. Wigan kuitenkin kesti Jässi viimeisenä lukkonaan ja voitti vierasottelun maalein 2-1. Voitto oli vasta kauden neljäs Wiganille. Joukkue on 18 kierroksen jälkeen sarjassa kolmanneksi viimeisenä.

Suomalaisosaamista nähtiin muuallakin. Reservijoukkueiden Valioliiga 2:ssa Hugo Keto piti maalinsa puhtaana, kun Arsenal löi Leicesterin puhtaasti 3-0. Ottelu oli 18-vuotiaalle maalivahdille kauden kahdeksas, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Nollapeli oli Kedolle kauden toinen. Otteluraportin mukaan Keto venyi muutamaan hyvään torjuntaan.

Valioliiga 2:ssa oli tositoimissa myös 31-vuotias Niki Mäenpää, joka torjui Brightonille voiton Wolvesista. Vartin kohdalla suomalaisvahti haparoi pitkän pallon purkamisessa, mikä johti vieraiden johtomaaliin. Ottelun lopussa Mäenpää puolestaan torjui erinomaisesti ja piti joukkueensa kiinni 2-1-voitossa.

Tulosten myötä Arsenal nousi ykköslohkossa neljänneksi. Joukkue on seitsemän pisteen päässä kärjessä keikkuvasta Evertonista. Brightonille voitto oli puolestaan kauden toinen. Joukkue on kakkoslohkossa kahdeksantena. Nousukarsintapaikka ykköslohkoon on viiden pisteen päässä.