Aiemmin Liverpoolia valmentanut nykyinen Celticin manageri Brendan Rodgers on maininnut Valioliigassa liikkuvat valtavat rahasummat syyksi sille, miksi Manchester Unitedin nuoren lahjakkuuden Marcus Rashfordin ura ei ota kunnolla tuulta alleen. 19-vuotias Rashford on päässyt avauskokoonpanoon tällä kaudella vain kahdeksan kertaa, vaikka läpimurto Englannin maajoukkueessa onkin jo tapahtunut.

– Raha on mahtavaa ja katsojien mielestä jännää, mutta jalkapalloilulle siitä voi olla haittaa. Rashford on valtavan suuri lahjakkuus, mutta hänellä on vaikeuksia saada peliaikaa. Rahasta voi olla iloa, mutta se voi kääntyä myös pelaajaa vastaan, Rodgers kuvailee Independentissä.

Pohjoisirlantilaisen managerin mielestä vierastyövoima vaikeuttaa merkittävästi englantilaispelaajien tilaisuuksia läpimurtoon.

– Kun työskentelin Valioliigassa viimeksi, yli 70 prosenttia pelaajista oli ulkomaalaisia. Siksi kotimaisten lahjakkuuksien on vaikea saada tilaisuuksia.

– Espanjassa tilanne on päinvastainen. Monet pelaajat lähtevät ulkomaille, joten nuoret pelaajat saavat loistavan tilaisuuden pelata näissä liigoissa. Saksakin on menestynyt viimeisen kymmenen vuoden ajan, koska nuoret pelaajat saavat mahdollisuutensa, Rodgers pohtii.

Vaikka Marcus Rashford oli jo mukana viime kesän EM-kisoissa, Englannin maajoukkueen uusi manageri Gareth Southgate on esittänyt, että pojan kehitykselle tekisi hyvää pelata ensi kesän alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa.

Rodgers näkeekin, että nuorten englantilaispelaajien kannattaa paeta Valioliigasta saadakseen pääsarjavastuuta muualla. Esimerkkinä hän mainitsee Rashfordin ikätoverin Patrick Robertsin, joka siirtyi tammikuussa Celticiin lainalle Manchester Citystä, ja on saanut Rodgersilta runsaasti luottoa.

– Roberts olisi voinut jäädä Manchester Cityyn peliajan toivossa, mutta puolen vuoden jälkeen hän ymmärsi tarvitsevansa peliaikaa saadakseen kokemusta. Hän tuli Celticiin, jolta odotetaan voittoa jokaisessa pelissä.

– Hän on loistava lahjakkuus, jonka kanssa on nautinto työskennellä. Hän palaa Manchesteriin kesällä ja toivottavasti silloin nähdään, miten paljon hän on kehittynyt taktisesti ja teknisesti.

Manchester City kohtaa tiistaina Celticin kotikentällään. Patrick Roberts on Celticin avauskokoonpanossa.