Saksan maajoukkueen pitkäaikainen luottotoppari Mats Hummels myöntää, että siirto Manchester Unitediin oli hyvin lähellä kesällä 2014. Louis van Gaal teki tuolloin kaikkensa houkutellakseen miehen Dortmundista Valioliigaan.

Hummels liitettiin siirtohuhuissa sitkeästi Old Traffordille, mutta siirtoa ei koskaan tapahtunut. Miestä vietiin Valioliigaan sen jälkeenkin, mutta lähitulevaisuus vierähtänee Saksassa Hummelsin siirryttyä täksi kaudeksi Borussia Dortmundin arkkiviholliseen Bayern Müncheniin.

Hummels myöntää Daily Mailin haastattelussa, että kiinnostusta häntä kohtaan osoitti myös Espanjan suurseuratrio Barcelona, Real Madrid ja Atlético Madrid, mutta siirto Unitediin oli kaikkein lähimpänä.

– Kyllä, siirto oli lähellä. Se oli hyvin lähellä. Kävimme useita keskusteluja viime vuosien aikana. Tarjouksiakin oli. Minulla oli vaihtoehtoina Englanti tai yksi kolmesta Espanjan suurseurasta.

– Espanjan kiinnostus oli kuitenkin laimeaa ja pelkkiä löysiä tarjouksia. En pidä sellaisesta. Mikään ei ollut niin lähellä kuin yksi tarjous Englannista. Van Gaal halusi minut, mutta hän ei ollut ainoa. Nyt Englannissa pelaaminen näyttää jo aika hankalalta. Täytän ensi kuussa 28 ja minulla on tänne viisivuotinen sopimus, Hummels muistuttaa.

Tärkeässä osassa Hummelsin päätöstä Dortmundiin jäämisessä oli uskollisuus valmentaja Jürgen Kloppia kohtaan. Klopp johdatti seuran kahteen peräkkäiseen liigamestaruuteen sekä cup-voittoon ja Hummels uskookin, ettei kukaan toinen valmentaja olisi pystynyt joukkueen kanssa vastaavaan menestykseen.

– Ei missään tapauksessa. Klopp elää koko ajan tunteella harjoituskentällä. Hän ei osaa rauhoittua, Hummels kuvailee.

– Hän antaa kaikkensa joka päivä. Tärkeää on, että jos hän kokee tehneensä virheen, hän pyytää pelaajalta anteeksi. Olipa se sitten kahden kesken tai koko joukkueen edessä. Jos hän sanoo jotain sopimatonta, hän ymmärtää sen jälkikäteen.

Hummels kertoo, ettei Klopp ota mitään henkilökohtaisesti. Vaikka suuret egot ajautuivatkin joskus kahnauksiin, seuraavana päivänä kaikki oli kunnossa ja asioista voitiin aina puhua. Hummelsin suhde Kloppiin olikin hyvin läheinen.

– En voi sanoa olevani Liverpoolin tai minkään muunkaan englantilaisen joukkueen fani. Haluan vain, että Klopp voittaa. Jos hän valmentaisi jotain toista joukkuetta, kannattaisin sitä. Minä kannustan Kloppia, Hummels päättää.