Arsenal varmisti Mestarien liigassa lohkovoittonsa murskattuaan Baselin vieraissa 4-1-lukemin. Tykkimiesten ylivoimaista voittoa tähditti hattutempun 46 minuutissa takonut hyökkääjä Lucas Pérez.

Arsenalin pahin kilpailija Paris Saint-Germain joutui tyytymään lohkon kakkossijaan pelattuaan yllättäen kotonaan tasan Ludogoretsia vastaan.

Arsenal otti heti kuskin paikan ja maalihanat aukesi ensimmäisen kerran jo kahdeksannella minuutilla. Kieran Gibbs avasi oikealta laidalta Lucas Pérezille vapaan tontin, josta hyökkääjä pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin. Basel-vahti Tomas Vaclik jäi ihmettelemään vasemmalle laidalle.

Basel oli hetkeä myöhemmin lähellä tasoittaa Granit Xhakan menetettyä pallon keskialueella. Matías Delgado puski vaarallisesti rangaistusalueen sisältä kohti David Ospinan vartioimaa maalia, mutta kolumbialainen pysäytti yrityksen torjunnallaan. Kaiken lisäksi Delgado oli paitsiossa.

Avausjakson 16. minuutilla Arsenal kasvatti etumatkansa kahteen maaliin. Asialla oli jälleen Pérez, joka iski irtopallon sisään maalin edestä Vaclikin torjuttua Gibbsin laukauksen eteensä.

4 - Lucas Perez has had a hand in four goals in his two @ChampionsLeague appearances for @Arsenal (2 goals, 2 assists). Continental.

Pérez täydensi iltansa hattutemppuun heti toisen jakson alussa. Hyökkääjä ampui matalan laukauksen vasempaan alanurkkaan Alexis Sánchezin tarjoilusta.

Pérezista tuli samalla kuudes hattutempun Mestarien liigassa tehnyt Arsenal-pelaaja Thierry Henryn, Nicklas Bendtnerin ja muiden jatkoksi.

6 - Lucas Perez is the sixth @Arsenal player to score a hat-trick in the @ChampionsLeague (Henry, Bendtner, Welbeck, Giroud, Ozil). Club.

Kolmen maalin johto ei suinkaan ollut tarpeeksi Tykkimiehille ja lisää oli tulossa. 54. minuutilla oli Alex Iwobin vuoro onnistua. Laiturin arkkitehtina toimi Mesut Özil, jonka syötöstä nigerialainen pääsi sijoittamaan pallon rangaistusalueen sisältä keskelle maalia.

Basel kavensi vielä viimeisellä vartilla Seydou Doumbian maalilla. Norsunluurannikkolainen nappasi nuoren topparin Rob Holdingin harhasyötön ja nosti pallon Ospinan yli verkkoon.

Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja Arsenal otti lohkovoiton varmistaneen vierasvoiton lukemin 4-1.