Valioliigan hallitseva mestari Leicester koki keskiviikkona avaustappionsa Mestarien liigassa. Porto murskasi G-lohkon voiton jo aiemmin varmistaneen englantilaisjoukkueen 5–0.

Andre Silva (2), Jesus Corona, Yacine Brahimi ja Diogo Jota olivat vakuuttavasti pelanneen kotijoukkueen maalintekijät. Voiton myötä Porto varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

Leicesterin manageri Claudio Ranieri päätti ymmärrettävästi lepuuttaa avainpelaajiaan ja teki peräti kymmenen muutosta miehistöönsä. Viime viikonlopun avauskokoonpanosta vain Wes Morgan säilytti paikkansa.

Pakan sekoittuminen näkyi jo reilun viiden minuutin kohdalla, kun Silva vei kotijoukkueen johtoon kulmapotkun jälkitilanteessa. Mies jatkoi pallon ohi maalia vartioineen Ben Hamerin.

Porton toinen osuma oli erittäin lähellä vain minuutteja myöhemmin, kun Jota karkasi Marcin Wasilewskiltä. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Sen jälkeen Silvalla oli tarkkuus hukassa hyvässä tekopaikassa.

Coronan upea täysosuma Alex Tellesin keskityksestä herätti ihastusta 26. minuutilla. Suoraan ilmasta lähtenyt kuti painui vastustamattomasti maalin kattoon.

Porto iski vielä kolmannen kerran ennen taukovihellystä. Asialla oli Brahimi, joka taituroi pallon komeasti sisään Maxi Pereiran ja Coronan esityöstä.

Jota oli päästä maalin makuun jo toisen puoliajan alussa. Hän ohitti Hamerin laukauksellaan, mutta pallo viuhui Leicesterin onneksi ohi maalin.

Silva laukoi illan toisen maalinsa 64. minuutilla rangaistuspotkusta. Pallo vietiin pilkulle Danny Drinkwaterin kaadettua Silvan.

Jota kruunasi vahvan ottelunsa 77. minuutin maalillaan. Toisessa päässä Iker Casillasilla oli helppo iltapuhde Porton tolppien välissä, vaikka Leicesterin Leo Ulloa osuikin maalikehikkoon viime hetkillä.

Tällin saanut Drinkwater jätti kentän noin vartti ennen päätösvihellystä.

5 - Leicester City’s 0-5 defeat is the biggest margin of defeat by an English side in Champions League/European Cup history. Outfoxed.