Manchester United haki Ukrainasta Zorya Luhanskin huonokuntoiselta kotinurmelta Odessasta tärkeän 2-0 -vierasvoiton Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöskierroksella. United ei ollut voittanut europeleissä vieraskentällä yhdeksään otteluun, mutta Henrikh Mkhitarjanin ensimmäinen maali United-paidassa päästi Punaiset Paholaiset piinasta.

OptaJoe

@OptaJoe
8 - Manchester United have lost eight of their last nine away games in Europe, drawing the other (excluding qualifiers). Struggles.

Unitedin edellisestä vierasvoitosta europeleissä oli kulunut hämmästyttävästi jo yli kolme vuotta.

OptaJoe

@OptaJoe
1107- Manchester United have won their first European away game (excl. qualifiers) since November 27 2013, 1107 days ago. Overdue.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka avautui yhdeksännellä minuutilla kotijoukkueelle, mutta Unitedin maalia vartioinut Sergio Romero torjui laukauksen mallikelpoisesti. Laukaus jäi ukrainalaisten avausjakson ainoaksi, eikä Unitedkaan maalipaikoilla herkutellut. Parhaat yritykset saivat aikaan läpi ottelun näkyvästi esillä ollut Paul Pogba ja Wayne Rooney, mutta Luhansk-maalivahti tai pieni epätarkkuus viimeistelyssä tekivät kaikki aikeet tyhjiksi.

Toisen puoliajan kolmannella minuutilla United sai vihdoin kaipaamansa avausmaalin. Marcus Rojo ja Henrikh Mkhitarjan riistivät keskialueella yksissä tuumin pallon, ja armenialainen päätti hyvän läpijuoksunsa tarkkaan laukaukseen alakulmaan. Ottelu oli Mkhitarjanille United-paidassa yhdestoista ja maali ensimmäinen.

Maalin jälkeen Zorya Luhansk nosti omaa intensiteettiään ja sai vapaapotkusta loistavan maalipaikan. Wayne Rooneyn korvannut Marouane Fellaini hävisi kaksinkamppailun, mutta Romeron reaktiotorjunta pelasti Unitedin takaiskulta.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Zlatan Ibrahimovic järjesteli itselleen laadukkaan paikan, mutta veto karkasi hieman yli maalin. Zlatan sai kuitenkin uuden tilaisuuden 88. minuutilla. Tasoitusta hakevan Luhanskin paketti aukesi, Pogba heitti Zlatanille pitkän pallon typötyhjään tilaan ja ruotsalainen sijoitti juoksunsa päätteeksi pallon varmasti takanurkkaan. Maali oli Zlatanille seitsemäs viimeisessä kuudessa ottelussa.

Vielä lisäajalla Ibrahimovic jakoi palloa nuorelle Timothy Fosu-Mensahille, mutta Luhanskin maalivahti venyi hyvään jalkatorjuntaan. Näin loppunumeroiksi kirjattiin Unitedin 2-0 -vierasvoitto.

Lokakuun loppupuolella polvensa loukannut Eric Bailly palasi pitkähkön tauon jälkeen pelihommiin, ja olikin puolustuksen herra ja hidalgo. 22-vuotias norsunluurannikkolainen törmäsi toisella jaksolla rajusti vastustajan olkapäähän ja oli joutua vaihtoon kesken pelin. Bailly pystyi lopulta kuitenkin jatkamaan peliä.

Manchester Unitedin saldoksi lohkovaiheesta jäi neljä voittoa ja kaksi tappiota. Koska Fenerbahce haki Rotterdamista Feyenoordin kotistadionilta 1-0 -vierasvoiton, oli Unitedin kuitenkin tyytyminen lohkon kakkostilaan turkkilaisten jälkeen. Eurooppa-liigan pudotuspeliarvonnassa lähes kaikki suosikit löytyvät ykköskorista, joten Unitedille voi langeta maanantain arvonnassa vastustajaksi vaikkapa AS Roma, Zenit tai Schalke.