Manchester United kohtaa Zorja Luhanskin torstai-iltana Eurooppa-liigan päätöskierroksen ottelussa, jossa englantilaisjoukkueelle riittää tasapeli jatkopaikan varmistamiseen.

Manchester Unitedin manageri José Mourinho päätti jättää viisi pelaajaa kotiin Valioliigan ensi sunnuntain Tottenham-kamppailun alla. Sivussa ovat muun muassa Antonio Valencia, Matteo Darmian ja Michael Carrick, joita halutaan lepuuttaa.

Lisäksi ryhmästä puuttuvat Memphis Depay ja Morgan Schneiderlin, jotka saattavat Manchester Evening Newsin tietojen mukaan lähteä seurasta tammikuun siirtoikkunan aikana.

Bastian Schweinsteiger ei ole pelikelpoinen, kun taas Chris Smalling ja Luke Shaw ovat loukkaantuneina.

– Jouduin jättämään pelaajia sivuun suojellakseni heitä. Jätin heidät Manchesteriin. Ne, jotka toin mukaan, toin pelaamaan – en suojellakseni heitä, Mourinho totesi ottelun aattopäivänä manchesterilaislehden mukaan.

United vei nimiinsä joukkueen ensimmäisen kohtaamisen Manchesterissa loppulukemin 1–0 .

– Ensimmäinen peli oli meille vaikea, mutta se oli erittäin vaikea myös Zorjalle, ja odotan huomisesta samanlaista. Vaikea meille, mutta vaikea heillekin. Tiedämme sen olevan ratkaiseva ottelu meille, joten jos häviämme, saatamme pudota. Emme halua pudota, vaan haluamme jatkaa.

Mirror-lehti uutisoi Mourinhon haukkuneen Odessassa sijaitsevan stadionin pelialustan. Lämpötilan odotetaan olevan torstai-iltana pakkasen puolella.

– Kenttä on huono, mutta täällä on erittäin kylmä. Kenttä on kova, kenttä on jäinen. Uskon UEFA:n olevan tietoinen kentän kunnosta, ja kaikki tietävät sen, että olosuhteet Ukrainassa ja Itä-Euroopassa ovat joulukuun puolivälissä vaikeammat, hän sanoi.

– Jos siis UEFA oli siitä huolissaan, heidän pitäisi muuttaa pelipäiviä eikä antaa pelata täällä joulukuun puolivälissä. Joten ajattelen sen olevan ongelma. He yrittävät, he panevat hieman lämpöä siihen päälle, mutta ihmiset eivät pysty ihmeisiin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin.