Chelsean tilanne on tällä hetkellä kaksijakoinen.

Joukkue kaatoi sunnuntaina West Bromwichin maalein 1-0 ja pudotti esimerkiksi kolmantena majailevan Liverpoolin jo kuuden pisteen päähän.

Samaan aikaan englantilaislehdistössä puhutaan mahdollisesta pistevähennyksestä.

Reilu viikko sitten Manchester Cityn ja Chelsean pelaajat järjestivät ottelun lopussa torikokouksen, jonka seurauksena kaksi Cityn pelaajaa ajettiin suihkuun. Se oli viides kerta 19 kuukauden sisään, kun Chelsea on FA:n näkemyksen mukaan epäonnistunut kontrolloimaan pelaajiaan.

Chelsea sai ennätykselliset sakot ja varoituksen toiminnastaan viime kevään Tottenham-kamppailun yhteydessä. Tuolloissa käsittelyssään FA mainitsi yhtenä vaihtoehtona pistemenetyksen.

– Onko tämä vitsi? Chelsea-manageri Antonio Conte sanoi sunnuntaina lehdistölle.

– Jos on mukana kahakassa, mutta syy on toisen osapuolen, miksi siitä pitäisi joutua maksamaan? Miksi? En ymmärrä tätä. Minun pelaajani yrittivät lopussa rauhoitella heidän (Cityn) pelaajiaan.

– En ymmärrä tätä. Toistan: en ymmärrä tätä. Yritämme kehittyä kaikilla osa-alueilla, myös tällä. Tästä syystä toistan: tämän on oltava vitsi. On oltava rehellinen ja ymmärrettävä, kumpi joukkue on syypää.

Yhdeltäkään pääsarjajoukkueelta ei ole Englannissa vähennetty pisteitä sitten vuoden 1990. Tuolloin sekä Manchester Unitedia että Arsenalia rangaistiin pisteiden menettämisellä.

– Menneisyydessä saimme paljon rangaistuksia, mutta nykyään olemme erilaisia. Olen sitä mieltä, että jokaisessa pelissä taistellaan 90 minuuttia. Kun tuomari viheltää lopussa, on tärkeää lopettaa. En tiedä, mitä ennen tapahtui. Tiedän, mitä tapahtuu nyt.