Arsenalille arvottiin lohkovoitostaan huolimatta maanantaisessa Mestarien liigan pudotuspeliarvonnassa jälleen kerran tuttu vastus Bayern München. Kyseessä on kolmas kerta viiden vuoden sisällä, kun joukkueet kohtaavat neljännesvälierissä. Lisäksi ne pelasivat samassa alkulohkossa viime kaudella.

Arsenal on pudonnut neljännesvälierävaiheessa kuudella kaudella peräkkäin. Vaikka Bayern München onkin parissa ennakkosuosikki, entinen Bayern-pelaaja Owen Hargreaves uskoo Tykkimiesten mahdollisuuksiin. Heikoksi lenkiksi Hargreaves nimeää Bayernin puolustuksen ja etenkin toppari Jerome Boatengin.

– Boatengilla on ollut tällä kaudella tosi vaikeaa, vaikka hän olikin viime kaudella varmaan Bundesliigan paras pelaaja, Hargreaves totesi BT Sportille.

– Bayernilla on puolustuksen kanssa suuria kysymysmerkkejä. Luulen, että kun Alexis Sánchez pääsee pelaamaan Mats Hummelsia ja Boatengia vastaan, hän voi tehdä maalin joka pelissä. Jos Arsenal onnistuu tekemään Münchenissä vierasmaalin, peli on täysin auki.

Arsenalin etuna aiempiin kausiin nähden on lohkovoittajalle automaattisesti lankeava hyöty toisen osaottelun pelaamisesta kotikentällä. Münchenissä joukkueet pelaavat 15. helmikuuta ja Lontoossa 7. maaliskuuta.

Lähde: Goal.com