Irlannin maajoukkueen entinen päävalmentaja John Giles sanoo Irish Independent-lehden kolumnissaan, että Pep Guardiola on tehnyt Manchester Cityn managerina kaksi valtavaa virhettä, joiden tyhmyys on nyt paljastunut.

Gilesin mukaan Guardiola on tehnyt virheen kyntämällä eteenpäin villillä ajatuksella, että maalivahtien pitää pystyä pelaamaan ”liberona” ja laitapuolustajien keskikenttäpelaajina.

”Minun ei tarvitse edes selittää sitä, koska kaikki näkivät todisteet siitä 2–4-tappiossa Leicesteriä vastaan. Sen sijaan, että hän rohkaisisi maalivahtia pitämään ensimmäisenä ajatuksena rivit puhtaana, hän sanoo Claudio Bravolle, että tämän pitää pystyä pelaamaan palloa ylöspäin. Sen sijaan, että hän kehottaisi laitapuolustajia puolustamaan ja pitämään paikkansa, hän ohjeistaa nämä juoksemaan keskikentän keskustaan”, hän toteaa.

Esiin nousee myös se, että Guardiola on ohjeistanut toppari John Stonesia selvittämään kiperät tilanteet omalla rangaistusalueella pelaamalla eikä lähettämällä pallo kauas.

Risteyskohta

Giles arvioi Guardiolan olevan nyt risteyskohdassa. Hänen mukaansa espanjalaisen ratkaisut seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana määrittävät tämän aikakauden Cityssä.

”Hän tekee kaiken tämän Valioliigassa, kovan temmon ja kovan paineen ympäristössä, joka eroaa merkittävästi Bundesliigasta tai La Ligasta. Kummassakaan liigassa ei ole aina putoamisviivan alapuolelle asti joukkueita, jotka pystyvät vastaamaan sinun pelaajiesi otteisiin, kuntotasoon tai motivaatioon.”

Gilesin mukaan kyse ei ole siitä, onko Guardiola hyvä manageri vai ei, koska miehen meriittilista puhuu puolestaan.

”Mutta hän kohtaa Etihadilla haasteen, josta hän ei ole koskaan aiemmin joutunut selviytymään.”