Tammikuun siirtoikkuna on vain muutaman viikon päässä. Samalla seurat alkavat kärkkyä, keitä huippunimiä olisi ilmaiseksi tarjolla.

Listasimme siis viisi kovinta sopimuksensa kesällä päättävää jalkapalloilijaa Euroopan huippusarjoissa. Valioliigastakin mukaan päätyi kaksi nimeä.

5) Yaya Touré (Manchester City)

Pep Guardiolan liikkeistä päätellen Yaya Tourélle ei pysty lupaamaan tulevaisuutta Cityssä. Norsunluurannikkon maajoukkuemies istui ensimmäiset kuukaudet kokonaan katsomossa ja senkin jälkeen peliaikaa on kertynyt Valioliigassa vain viidessä ottelussa. Tourén tilannetta ei helpota myöskään viimeaikojen rattijuopumussyytökset (lue uutinen tästä). Molempiin suuntiin vahvalle keskikenttäpelaajalle kuitenkin löytyisi varmasti käyttöä useammastakin Euroopan huippuseurasta. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että Touré jättää Cityn tammikuussa ilmaiseksi.

4) Axel Witsel (Zenit)

Belgian maajoukkuepelaaja Axel Witsel on yhdistetty jo useaan otteeseen Valioliigaan. Kesällä keskikenttäpelaajan perässä oli Everton ja myös mies itse antoi merkkejä lähtöhaluista (lue uutinen tästä). Witsel on parhaimmillaan keskikentän keskellä pelintekijän roolissa, mutta pelaaja sopii myös rikkojaksi. Belgin syöttöprosentti komeilee 17 kierroksen jälkeen Venäjän liigan viidenneksi parhaana.

3) Arjen Robben (Bayern München)

32-vuotias Arjen Robben on edustanut Bayernia jo seitsemän vuoden ajan ja voittanut seurassa kaiken mahdollisen. Salamannopea Hollannin maajoukkuelaituri on kärsinyt viime vuosina jatkuvista loukkaantumisongelmista, jotka ovat verottaneet hänen peliaikaansa saksalaisseurassa. Samalla seitsemän vuotta nuorempi Douglas Costa on kasannut painetta niskaan kilpailussa pelipaikasta, jonka lisäksi nuori Kingsley Coman kärkkyy laiturin roolia.

Robben pelasi 2000-luvun alussa Valioliigaa Chelseassa, mutta tällä hetkellä uusi laituri ei ole sinipaidoille ajankohtainen hankinta. Hollantilainen on esiintynyt alkukauden hyvin vahvasti tilastoituaan yhdeksään otteluun viisi maalia ja kolme maalisyöttöä. Voi siis olla, jatkosopimuskin vielä viime hetkillä syntyy. Korkea palkka ja vaatimustaso kuitenkin rajaavat uudet seuravaihtoehdot vähiin.

2) Zlatan Ibrahimovic (Manchester United)

35-vuotias Zlatan Ibrahimovic saapui Unitediin kesällä ilmaiseksi yksivuotisella sopimuksella. Tähän mennessä ruotsalaishyökkääjä on täyttänyt odotukset oikein hyvin iskettyään ensimmäiseen 15 otteluun yhdeksän maalia. Zlatan on siis osoittanut olevansa edellelleen tehokas vaihoehto hyökkäyksen kärkeen.

On hyvin epätodennäköistä, että Ibrahimovic jättäisi Unitedin kesällä. Red Devilsillä on nimittäin ruotsalaisen sopimuksessa optio lisävuodesta. Sitä tuskin seura jättää käyttämättä, sillä se olisi todella hölmö ratkaisu.

1) Thiago Silva (Paris Saint-Germain)

Thiago Silva on yksi 2010-luvun parhaita toppareita. 32-vuotias brassi teki läpimurron vuosikymmenen vaihteessa AC Milanissa ja on sen jälkeen luonut menestyksekkään uran ranskalaisjätti PSG:n leivissä. Varmaotteinen puolustaja kelpaisi kenelle tahansa seuralle maailmassa.

PSG voi halutessaan vielä kiinnittää Silvan lisävuodella. Valioliiga-seuroista Vincent Kompanyn loukkaantumisten myötä puolustuspään ongelmista kärsineelle Manchester Citylle brassin kiinnitys voisi olla hyvinkin tärkeä kaappaus. Guardiolan kanavoidessa mahdollisia topparivaihtoehtoja Silvan nimi tuskin jää paitsioon.