Kamerunin maajoukkue ei ole juuri nyt järin kovassa huudossa. Jo seitsemän pelaajaa on kieltäytynyt pelaamasta Afrikan mestaruusturnauksessa.

Kieltäytyjien joukossa ovat Liverpoolin Joël Matip ja West Bromin Allan Nyom. Matipin syy kieltäytymiseen on huonot kokemukset edellisen valmennusryhmän kanssa. Nyom taas haluaa pysyä Englannissa, jotta hän pitäisi pelipaikkansa.

Matipin ja Nyomin lisäksi turnauksesta ovat kieltäytyneet Ajaxin André Onana, Nancyn Guy Ndy Assembé, Bordeaux’n Maxime Poundjé, Marseillen André Zambo Anguissa ja Lillen Ibrahim Amadou.

– Kuten näette, nämä pelaajat asettavat omat etunsa maajoukkueen etujen edelle. Kamerunin jalkapalloliitto varaa oikeuden ryhtyä FIFA:n sääntöjen mukaisiin toimiin näitä pelaajia vastaan, maan liiton tiedotteessa sanottiin.

Liverpoolin kannalta on hyvä, että Matip ei kisoihin lähde. Joukkue menettää jo varmuudella Sadio Manén, joka edustaa turnauksessa Senegalia.

Kamerun pelaa samassa alkulohkossa Guinea-Bissaun, isäntämaa Gabonin ja Burkina Fason kanssa. Kamerun kohtaa avausottelussaan Burkina Fason 14. tammikuuta.