Tammikuun siirtoikkunan aukeaminen lähestyy päivä päivältä. Seurat käyttävät tammikuun aikana isoja summia pelaajahankintoihin vahvistaakseen joukkuetta.

Markkinoilla on myös halvempia vaihtoehtoja – vapaita agentteja. Useita urallaan Englannissa pelanneita pelimiehiä on parhaillaan ilman voimassa olevaa pelaajasopimusta. Tämä mahdollistaa pelaajan hankinnan ilman siirtokorvausta.

Aloitetaan puolustuspään pelaajista. Urallaan lähes 300 ottelua Valioliigassa pelannut Joleon Lescott siirtyi elokuussa kreikkalaiseen AEK Ateenaan. Lescott loukkaantui vakavasti ja purki sopimuksensa kreikkalaisseuran kanssa. 34-vuotias englantilainen kuntouttanee itseään loppukauden ajan, mutta on hankittavissa ilmaiseksi ensi kautta ajatellen.

Keskikenttäpelaajista yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Michael Essien. Chelseaa vuosina 2005-14 edustanut Essien pelasi edellisen kerran kreikkalaisen Panathinaikosin riveissä. 34-vuotias ghanalainen on pitänyt kuntoaan yllä Chelsean harjoituskeskuksessa.

Liverpoolia ja Chelseaa urallaan edustanutta Raul Meirelesiä yhdistettiin kesän siirtoikkunan aikana Bournemouthiin. Meireles edusti edelliset neljä kautta turkkilaisseura Fenerbahcea. Vahvasti tatuoitu keskikenttäpelaaja on ollut koko kauden ilman voimassa olevaa pelaajasopimusta.

Hyökkäyspään vapaista agenteista nousee esille Emmanuel Adebayor. Kevätkaudella Crystal Palacea edustanut hyökkääjä ei ole pelannut otteluakaan kuluvalla kaudella. Hän iski yhden maalin Eagles-paidassa yhdeksässä ottelussa. 32-vuotiaan Adebayorin kunto on arvoitus.

33-vuotias Carlton Cole on pitänyt kuntoaan yllä West Hamin harjoituksissa. Cole jätti marraskuussa Yhdysvaltojen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Sacramento Republicin. Kokeneen hyökkääjän tulevaisuus on yhä auki.

Lähde: Sky Sports