Walesilaisseura Swanseasta potkut saanut Bob Bradley, 58, oli Valioliigan historian ensimmäinen yhdysvaltalaismanageri, ja hänen edesottamuksiaan seurattiin suurella mielenkiinnolla rapakon takana.

Bradleyn suoritus saarivaltakunnassa tuskin auttaa avaamaan tietä hänen maanmiehilleen, mutta sitä ei myöskään pidetä katastrofina yhdysvaltalaisten valmentajien kannalta. Fanit, asiantuntijat ja media ovat jo ehtineet kommentoida miehen 85-päiväistä pestiä.

”Hän ei olisi saanut työtä vakaasta joukkueesta lähellä Valioliigan kärkeä, koska amerikkalaisia ei edes harkita niihin pesteihin, saati sitten anneta heille mahdollisuutta ottaa niitä vastaan. Hänelle ei jätetty muuta mahdollisuutta kuin sanoa ”kyllä” Swansealle, ottaen huonon työn huonossa joukkueessa ja järjestäen itselleen asetelman huonoon lopputulokseen”, sanoo USA Todayn Martin Rogers.

”Tämä päivä ei muuta mitään. Uskon edelleen, että Bob Bradley voisi toimia menestyksekkäästi Arsenalin managerina”, twiittasi entinen maajoukkuemies Alexi Lalas.

Alexi Lalas

@AlexiLalas
Today doesn't change anything, I still believe Bob Bradley could successfully manage @Arsenal.

Alexi Lalas

@AlexiLalas
Fine, give me one reason why Bob Bradley couldn't manage @Arsenal?

”Moni amerikkalainen uskoi, että panokset olivat suuremmat kuin vain yhden seuran säilyminen. Oli riittävän vaikeata saada kentällä hyväksyntä epäilyksistä huolimatta. Sen ansaitseminen valioliigaseuran penkin päässä vastaa kuussa kävelyä jalkapallossa. Kaikki tämä oli Bradleyn harteilla. Hän otti ohjat joukkueessa, joka oli vapaapudotuksessa”, pohtii Sports Illustratedin Brian Straus.

”Bradley ei saanut potkuja, koska hän on amerikkalainen. Joillakin faneilla oli vaikeata sopeutua amerikkalaiseen valmentajaan, mutta päätöksentekijät katsovat vain tuloksia ja tuloja. Ne eivät valitettavasti olleet suosiollisia Bradleyn kannalta”, Sports Dayn Dan Crooke toteaa.

Lähde: Wales Online