Manchester Unitedin ikoneihin lukeutuva Bryan Robson kyseenalaistaa osan ex-manageri Louis van Gaalin pelaajamyynneistä. Robson, 59, pitää esimerkiksi Javier Hernándezin ja Danny Welbeckin myyntejä suuren luokan virheenä.

Hollantilainen van Gaal luotsasi Unitedia vuosina 2014–2016. Aikakautta voidaan pitää epäonnistuneena, vaikka viime kauden päätteeksi seuran pitkä meriittilista täydentyi FA Cupin voitolla.

– Van Gaal myi pelaajia, joita hänen ei olisi pitänyt myydä. Hän hankkiutui eroon Chicharitosta ja Danny Welbeckistä, ja sitä katsoo, kuinka vähän rahaa hän heistä sai – ja kuinka paljon heidän korvaamisensa maksoi. Se oli naurettavaa, entinen keskikenttämies sanoo The Sunin mukaan.

– Suurin osa sisään tulleista ei ole onnistunut, joten José Mourinholla on ollut selvästi suurempi jälleen rakennustyö kuin Sir Alexin (Ferguson) eläköitymisen jälkeen. Managereita arvioidaan heidän ostojensa perusteella, ja kyllä, tiedän Josén käyttäneen paljon rahaa, mutta hänen tuomansa pelaajat osoittavat, mistä hänet on tehty, hän jatkaa.

– (Paul) Pogba, Zlatan (Ibrahimović), (Henrikh) Mkhitarjan ja (Eric) Bailly ovat kaikki loistavia hankintoja, ja nyt kun José on valinnut taktisen kaavansa, alkaa nähdä mitä hän on saavuttanut.