Pelaajat vaihtavat nykyään seuroja kuin paitaansa. Seurauskollisuudesta on tullut samalla myytti tämän päivän jalkapallossa. Valioliigastakin löytyy kuitenkin edelleen piristäviä poikkeuksia. Päätimme siis listata viisi tämän hetken uskollisinta pelaajaa.

5) Theo Walcott (10 vuotta, 11 kuukautta, 9 päivää)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Southamptonin kasvatti Theo Walcott on pelannut 21 ottelua lukuunottamatta koko ammattilaisuransa Arsenalissa. 27-vuotias englantilaishyökkääjä debytoi 10 vuotta sitten Valioliigan avauskierroksella seurassa vaihdosta Aston Villaa vastaan ja on pelannut sen jälkeen 252 Valioliiga-ottelua Tykkimiehissä. Walcottilla tulee ensi kuussa 11 vuotta täyteen Arsenalissa. Rooli tuskin vähenee, sillä pikakiituri on ollut tällä kaudella vahvimmassa vireessä vuosiin. Siitä kertoo kahdeksan maalia ensimmäiseen 16 otteluun.

4) Mark Noble (11 vuotta, 11 kuukautta, 27 päivää)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

29-vuotias Mark Noble on harvinaisuus nykyisessä Valioliigassa. West Hamin kasvattama keskikenttäpelaaja on edustanut paria lainapestiä lukuunottamatta Hammersia koko ammattilaisuransa ajan. Englantilainen on noussut vuosien varrella myös lontoolaisseuran kapteeniksi ja sai viime vuoden joulukuussa oman kunniaottelunsa. Vuoden 2004 ammattilaisdebyytin jälkeen Noblelle on kertynyt yli 300 Valioliiga-ottelua West Hamin väreissä. Rakastettu keskikenttäpelaaja on myös valittu kahdesti seuran vuoden pelaajaksi. Se jos mikä on kunnioitettava saavutus.

3) Wayne Rooney (12 vuotta, 3 kuukautta, 28 päivää)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Wayne Rooney on pelannut Manchester Unitedissa niin pitkään, että on vaikea muistaa hyökkääjän olevan toisen seuran kasvatti. 31-vuotias Englannin maajoukkuemies siirtyi Old Traffordille kesällä 2004 Evertonissa kalleimpana teinipelaajana koskaan. Paljon puhutun siirron jälkeen takana on 389 Valioliiga-ottelua ja 179 maalia punaisessa paidassa. Rooney on myös kantanut viime vuodet Unitedin kapteeninnauhaa. Vanhemman iän pienestä taantumasta huolimatta parhaimmalla kaudellaan 27 Valioliiga-maalia iskenyt englantilaispyssy tulee jäämään Red Devilsin seurahistoriaan.

2) Julián Speroni (12 vuotta, 5 kuukautta, 28 päivää)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

37-vuotiaan Julián Speronin saapumisesta Crystal Palaceen on jo lähes 12 ja puoli vuotta. Siirto Lontooseen skotlantilaisesta Dundee Unitedista tapahtui kesällä 2004 ja Eagles oli tuolloin juuri noussut Valioliigaan. Tämän jälkeen kokenut argentiinalaisvahti on ehtinyt kokea ensimmäisen kautensa jälkeen putoamisen useiksi vuosiksi Mestaruussarjaan ja nousun takaisin korkeimmalle tasolle.

Speroni oli Palacen nousun tärkeimpiä tekijöitä urakoituaan kuudella Mestaruussarja-kaudella yli 40 sarjaottelua vuotta kohden joukkueen tolppien välissä. Myös nousun jälkeiset kaksi Valioliiga-kautta argentiinalainen oli vielä selkeä ykkösvalinta. Speroni teki vielä viime kesänä vuoden jatkon, vaikka konkari on valahtanut jo kolmosvaihtoehdoksi. Maalivahti on kertonut haluavansa päättää uransa Selhurst Parkilla. Tämä kausi siis saattaa jäädä Speronin joutsenlauluksi.

1) John Terry (17 vuotta, viisi kuukautta, 28 päivää)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

36-vuotias John Terry on Chelsean kaikkien aikojen suurimpia seuraikoneita. Akatemian ajoista vuodesta 1995 Bluesia edustaneen puolustajan kunnioitettu asema on enemmän kuin ansaittu. Vuoden 1998 ammattilaisdebyytin jälkeen Terry on pelannut 488 Valioliiga-ottelua lontoolaisten sinisissä väreissä ja voittanut seurassa kaiken mahdollisen. Viisi Valioliiga-mestaruutta, Mestarien liiga -voitto, Viisi FA Cup -voittoa. Tässä on vain murto-osa englantilaisen saavutuksista.

Kuluva kausi on kahdesti Chelsean vuoden pelaajaksi valitulle Terrylle 19:s Stamford Bridgellä. Huhuja puolustajan lähdöstä ehti nousta jo viime kesänä esiin, mutta tuolloin kapteenille sorvattiin vielä vuoden jatkosopimus. Tällä hetkellä näyttää myös hyvältä uran kuudennen Valioliiga-mestaruuden suhteen, sillä Chelsea porskuttaa 12 ottelun voittoputkessa. Loukkaantumisista kärsineelle Terrylle ei välttämättä tämän kauden jälkeen enää jatkoa tehdä, joten mahdollisuus juhlia vielä kerran mestaruuspokaalin kanssa voi olla legendan viimeinen.