Tammikuun siirtoikkuna on auennut Englannissa. Kokosimme alle kymmenen kuumaa nimeä, jotka saattavat vaihtaa maisemaa seuraavan vajaan kuukauden aikana.

Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund -> Arsenal/Man City)
Dortmund on myynyt useamman nimipelaajan Valioliigaan vuosien saatossa, ja saarivaltakuntaan saattaa päätyä myös 27-vuotias Aubameyang. Arsenalin ja Manchester Cityn havittelema gabonilaiskärki taitaa jalkapallon haastavimman osa-alueen eli maalinteon. Mies takoo kovia maalimääriä, ja hänen palveluksilleen on kiinnostusta myös Espanjassa.

Memphis Depay (Man United -> Everton)
Kovin odotuksin Manchesteriin saapunut Depay, 22, tarvitsee uuden alun uralleen. Laituri on jo ilmoittanut lähtöhaluistaan. Kyse on enää siitä, saako United sopivan tarjouksen Evertonilta tai joltakin muulta seuralta. Hollantilainen on ehtinyt väläytellä taitojaan viime vuosien aikana, ja mahdollisuudet suureen läpimurtoon ovat edelleen olemassa.

Antoine Griezmann (Atlético Madrid -> Man United)
Se kertoo kaiken oleellisen Griezmannista, että hän sijoittui Ballon d’Or -äänestyksessä kolmanneksi Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin jälkeen. Ranskalaishyökkääjästä on kiinnostunut monikin seura, mutta viime päivinä hänet on liitetty ennen muuta Manchester Unitediin. Tiskiin on kuitenkin ladottava valtava summa rahaa, jotta 25-vuotias Griezmann irtoaisi Madridista.

Javier Hernández (Leverkusen -> Chelsea/Liverpool/Tottenham)
Manchester United myi Hernándezin alehintaan Leverkusenille vuonna 2015, vaikka hänen kaltaisiaan maalintekijöitä ei joukkueessa voi koskaan olla liikaa. Meksikolainen haistaa tekopaikat rangaistusalueella ja pystyy viimeistelemään sekä päällään että molemmilla jaloillaan. Valioliigassa jo tasonsa osoittaneelle 28-vuotiaalle pelaajalle lienee kysyntää tammikuussa. Ehdottomasti mielenkiintoisin osoite Hernándezille olisi Unitedin verivihollinen Liverpool.

Franck Kessié (Atalanta -> Arsenal/Chelsea/Liverpool/Man City/Man United)
Norsunluurannikkolainen Kessié, 20, on yksi puhutuimmista nuorista keskikenttäpelaajista, ja häntä on verrattu muun muassa maanmies Yaya Touréen. Agentin mukaan Kessién perässä ovat käytännössä kaikki englantilaiset suurseurat. Kun on aika vaihtaa maisemaa, Italiassa erinomaisen syyskauden pelanneen nuorukaisen siirtosumma nousee kymmeniin miljooniin euroihin. Mahdollinen kohde on Chelsea, joka hakee korvaajaa Oscarille.

Steven N’Zonzi (Sevilla -> Arsenal/Chelsea/Man City/Tottenham)
Isokokoinen ja kovaa taklaava N’Zonzi, 28, on nostanut profiiliaan merkittävästi Sevillassa. Keskikentän pohjalla pelaava ranskalainen on aiemmin edustanut Englannissa Blackburnia ja Stokea, joten sopeutuminen uuteen seuraan sujuisi varmasti nopeasti.

Dimitri Payet (West Ham -> Arsenal/Chelsea)
Huipputaitava Payet, 29, oli viime kaudella yksi liigan parhaista pelaajista, mutta tämä syksy sujui huomattavasti vaisummin. Aika ajoin ranskalainen on näyttänyt kentällä siltä, että hän voisi haluta pelata jossakin aivan muualla kuin Itä-Lontoossa. Valioliigaseurojen lisäksi Marseillen kerrotaan ilmoittautuneen mukaan tarjouskilpailuun, mutta kenties sopivin seura miehelle saattaisi olla maanmies Arsène Wengerin luotsaama Arsenal.

James Rodríguez (Real Madrid -> Chelsea/Man United/Tottenham)
Jamesin, 25, lähtöä Madridista pidettiin jo jossakin vaiheessa todennäköisenä, mutta vähälle peliajalle jääneen kolumbialaisen isä vakuutti viime viikolla, että mies jatkaisi seurassa ainakin kesään asti. Jalkapallossa kaikki tapahtuu kuitenkin nopeasti, ja tilanne voi hyvinkin muuttua ennen siirtoikkunan umpeutumista. Jos James on saatavilla sopivaan hintaan, Chelsea ja Manchester United lienevät hereillä.

Morgan Schneiderlin (Man United -> Everton/WBA)
Moni on jo ehtinyt unohtaa 27-vuotiaan Schneiderlinin olemassaolon, koska puolustavan roolin keskikenttämies ei mahdu edes vaihtopenkille Old Traffordilla. Ranskalainen on kuitenkin laatupelaaja, josta West Bromwich ehti jo tehdä viime kuussa tarjouksen. Myös Evertonin tiedetään havittelevan miestä, ja se lieneekin todennäköisempi vaihtoehto uudeksi seuraksi.

Virgil van Dijk (Southampton -> Chelsea/Everton/Liverpool/Man City/Man United)
Van Dijk, 25, on ollut yksi Valioliigan tämän kauden suurimmista onnistujista, eikä se ole jäänyt suurseuroilta huomaamatta. Hän tuo alakertaan fyysisyyttä, rauhallisuutta ja pelinlukutaitoa. Se on varmaa, että hollantilainen siirtyy jossakin vaiheessa suurempiin ympyröihin, mutta julkisuudessa mainittu 60 miljoonan punnan hintalappu on turhan korkea. Van Dijkille olisi eniten käyttöä Chelseassa, Liverpoolissa tai Manchester Cityssä.