West Ham aikoo valittaa Sofiane Feghoulin ulosajosta. Feghoulille näytettiin punaista korttia maanantain ottelussa Manchester Unitedia vastaan.

Erotuomari Mike Deanin ratkaisu herätti runsaasti närää. Feghouli ajettiin ulos tilanteessa, jossa hän hyppäsi jalat edellä palloon. Samaan aikaan palloa tavoitteli – niin ikään jalkapohjat edellä – Unitedin Phil Jones, joka selvisi tilanteessa ilman rangaistusta.

Vierasjoukkue onnistui hyödyntämään 75 minuutin ylivoimansa, ja voitti pelin 2-0. The Timesille tuomioita kommentoiva entinen huipputuomari Howard Webb on sitä mieltä, että Deanin olisi pitänyt päästää Feghouli varoituksella.

– Katsottuani hidastuksia, Sofiane Feghoulin rikkeen Phil Jonesia vastaan olisi pitänyt olla keltaisen kortin arvoinen, Webb kirjoittaa.

– Mutta ymmärrän, miksi Mike Dean ajoi hänet ulos. Se oli taklaus, jossa voi olla mukana liiallista voimankäyttöä. Täydellä vauhdilla se saattoi näyttää vakavalta rikkeeltä.

Webb myös selitti, miksei hänen mielestään Feghoulia olisi pitänyt lähettää suihkuun.

– Jones kurottaa pallon suuntaan vasen jalka ylhäällä. Hän ei nouse ilmaan, kun taas Feghouli hyppää ja tulee tilanteeseen myöhässä. Silti, hänen nappulansa ovat alhaalla, hänen jalkansa eivät ole ojennettuina eikä hän tule molemmat jalat edellä. Noiden syiden vuoksi se oli mielestäni keltaisen kortin paikka.

– Mutta en halua soimata Mikea tuosta päätöksestä. Pelaajien pitäisi välttää tilanteisiin hyppäämistä, jos on tiedossa, etteivät he voita kaksinkamppailua puhtaasti.

Jos West Hamin valitus ei mene läpi, Feghouli on seuraavat kolme ottelua (FA Cupin peli Manchester Cityä ja valioliigaottelut Crystal Palacea sekä Middlesbrough’ta vastaan) sivussa.