Tiistai-illan ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Bournemouth ja Arsenal Dean Courtilla.
Kotijoukkue lähti hakemaan tukevampaa jalansijaa kymmenen parhaan joukossa, vieraat puolestaan tavoittelivat pääsyä jälleen Manchester Cityn ohi kolmospaikalle. Ennen ottelua Arsenalin ero kärkeen oli yhdeksän pistettä, Bournemouthilla takamatkaa Chelseaan sen sijaan oli jo 25 pinnaa.

Aivan ensimmäisten minuuttien vieraspainostuksen jälkeen Cherries sai aikaan lupaavaa liikettä kohti Petr Cechin vartioimaa maalia. Tshekki koppasi kuitenkin Junior Stanislasin suoraan häntä kohti painuneen vedon syliinsä helposti yhdeksännellä minuutilla.

12. minuutilla Callum Wilson pääsi puolittain läpi, mutta Cech ehti tilanteen eteen. Kotiyleisö vaati äänekkäästi rangaistuspotkua, turhaan.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth

12: PENALTY APPEAL TURNED DOWN! Stanislas plays a clever ball in for Wilson, who goes down under Cech's challenge... Nothing doing!

#BOUARS
13: Looks as though on the replay, Cech got a touch on the ball first. Good start though from the Cherries at home!

#BOUARS

Vartin pelin jälkeen pallonhallintaprosentit näyttivät lähes samaa lukemaa, mutta Bournemouth oli selkeästi vaarallisempi. Se sai palkintonsa 16. minuutin kohdalla, kun koko Arsenalin kentällinen jätti vasempana puolustajana pelanneen Charlie Danielsin täysin vapaaksi. Héctor Bellerín ei ehtinyt pysäyttämään tämän nousua maalille – veto etukulmasta sisään, 1-0.

Ray Parlour

@RealRomfordPele
Don't let him come in side Hector. Good goal from Daniel's 😨

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin pallo vietiin pilkulle, kun Granit Xhaka kaatoi hyökkääjän selästä. Cech jatkoi linjallaan rangaistuspotkuissa, pallo Wilsonin jalasta keskelle maalia, 2-0.

B/R Football

@brfootball
Arsenal winter is here.

6 - Only Hull (9) have conceded more penalties this season in the Premier League than Arsenal (6). Clumsy.

Arsenalin huolet eivät ottelun alussa jääneet vielä tähänkään. Selvästi sekaisin olleen Xhakan pari keskikentän pohjalla, Francis Cocquelin tuli vaihtoon loukkaantuneena 27. minuutilla. Koska Mohamed Elneny ehti jo lähteä Afrikan mestaruusturnaukseen, ei tarjolla ollut suoraa korvaajaa ranskalaiselle. Alex Oxlade-Chamberlain sisään.

Peli ehti edetä 40 minuuttia, ennen kuin Arsenal sai ensimmäisen todellisen maalipaikan aikaan. Alex Iwobin laukaus boksista kuitenkin ohi oikean tolpan.
Ensimmäisellä jaksolla Artur Boruc ei joutunut torjumaan kertaakaan, Cech pystyi torjumaan vain kerran.

Bellerín symboloi täysin hukassa ollutta joukkuettaan hyvin. Kenties huonoimman ottelunsa Arsenalin paidassa pelannut espanjalainen hävisi 58. minuutilla kaksinkamppailun Ryan Fraserille. Tämä ujutti pallon Cechin jalkojen välistä maaliin, 3-0.

Arsène Wenger näki ilmeisesti tässä tilanteessa aiheelliseksi alkaa säästellä pelaajiaan vastaisuuden varalle; reilun tunnin kohdalla ulos Alex Iwobi ja Laurent Koscielny, sisään Lucas Pérez ja Gabriel. Edelleenkään vierasjoukkue ei ollut laukonut kertaakaan kohti Bournemouthin maalia.

Sitten peli kääntyi.

70. minuutilla Alexis Sánchez pääsi ohittamaan Borucin puskulla. Oxlade-Chamberlainin keskityksestä pallo Olivier Giroudin selän kautta chileläiselle, tilanne 1-3. Neljä minuuttia myöhemmin nähtiin toinen laukaus kohti Cherries-maalia; Pérezin huippuveto oikeaan takakulmaan. Syöttö jälleen Giroudilta. 2-3.

82. minuutilla Simon Francis hankki itselleen suoran punaisen ajettuaan kahden jalan syöksyllä Aaron Ramseyn päälle. Tuomio vaikutti hidastuksen perusteella melko rajulta, Bournemouth joka tapauksessa yhden miehen alivoimalle. Kun kapteeni usean minuutin viivyttelyn jälkeen saatiin poistumaan, pääsi Arsenal vyöryttämään peliä.

Toisella lisäajan minuutilla Giroud nosti päivän pisteensä kolmeen puskemalla pelin kahden syöttönsä lisäksi tasoihin. Keskityksen tarjoili ensimmäisen jakson antisankari Xhaka.