West Hamista ei ollut uhkaamaan Manchester Cityn taivalta tämän kauden FA Cupissa. Alkuun näytti tasaiselta, mutta kun maaleja tuli, niitä myös tuli paljon. Hammersin puolustus oli reikäjuustoa, ja City eteni jatkoon maalein 5-0.

8 - West Ham have shipped three or more goals in a game on eight occasions this season; already twice as many as in 2015/16 (4). Brittle.

Ottelun avausmaali nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen. Angelo Ogbonna meni vähän liian aggressiivisesti taklaustilanteeseen Pablo Zabaletaa vastaan. Pallo pilkulle, ja Yaya Tourén jalasta maaliin.

Hammersilla oli hyvä sauma tasoittaa peli pian 1-1:een. Sofiane Feghouli pääsi ensimmäisenä Willy Caballeron torjumaan irtopalloon, mutta laukoi hämmentävästi parista metristä metrin verran ohi tyhjän maalin (lue lisää).

Hetkeä myöhemmin peli olikin sitten 2-0. Bacary Sagna pelasi hyvän nousunsa aikana syöttöpeliä oikealla laidalla niin David Silvan kuin Sergio Agüeron kanssa. Keskitys boksiin kohti Raheem Sterlingiä. Havard Nordtveit pääsi juuri ja juuri väliin, mutta ohjasi samalla pelivälineen omaan rysään.

Ja heti perään tuli seuraava. Agüero ja Sterling pelasivat hyvin yksinkertaisella liikkeellä kolme West Hamin pelaajaa ulos tilanteesta. Yhtäkkiä City hyökkäsi kolmella yhtä vastaan, Sterling tarjoili Silvalle, ja espanjalainen puttasi tyhjiin. Toisen ja kolmannen maalin väliin jäi vain minuutti ja 46 sekuntia.

1:46 - There was just 1 minute and 46 seconds between Manchester City's second and third goals against West Ham. Clinical.

Tauko ei tuonut muutosta voimasuhteisiin. Toinen jakso ehti vanhentua vain viitisen minuuttia, kun Sterling voitti West Hamin päädyssä 1v2-alivoimatilanteen. Syöttö vapaana olleelle Tourélle, jonka painavan laukauksen Agüero ohjasi maaliin. Jos ei peli ollut 3-0-tilanteessa ohi, nyt se viimeistään oli.

Loppuvaihe toisesta puoliskosta meni enemmän tai vähemmän pelailuksi. Viimeisen niitin iski John Stones, joka puski Noliton antaman kulmapotkun sisään 84. minuutilla.

Nyt Hammersilla on reilu viikko aikaa nuolla haavoja, ennen kuin joukkue kohtaa Valioliigassa Crystal Palacen. City pelaa reilun viikon kuluttua Evertonia vastaan.