Arsenal joutui FA Cupin kolmannella kierroksella yllättävän koville Mestaruussarjassa pelaavan Prestonin vieraana. Tykkimiehet joutui jännittämään suoraa jatkopaikkaa aina varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille saakka. Lontoolaiset lopulta pelasti viime hetken maaleja Valioliigassakin tällä kaudella tehnyt Olivier Giroud.

Myös pitkään loukkaantunena ollut Danny Welbeck nähtiin Arsenalilla kuukausien tauon jälkeen kentällä. Hyökkääjä astui sisään viimeisellä kympillä.

Preston pelasi vahvan avausjakson ja johti Callum Robinson alkuminuuteilla syntyneellä maalilla puoliajalle mentäessä 1-0. Arsenal tasoitti heti toisen puoliskon alkuun, kun Aaron Ramsey pamautti pallon Alex Iwobin tarjoilusta rangaistusalueen takaa sisään.

Preston taisteli vielä Ramseyn osuman jälkeen pitkään tasoissa, kunnes Giroud päästi Tykkimiehet tuskista. Lucas Pérez syöttö kimposi suoraan ranskalaiselle, joka tälläsi ratkaisuosuman varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.