© Kuva: Getty Images

Chelsea helposti cupissa jatkoon siirtohuhuissa olevan kapteeninsa töpeksinnästä huolimatta

Chelsea selvitti tiensä FA Cupin neljännelle kierrokselle kaatamalla Peterborough’n maalein 4-1. Valioliigan johtaja hallitsi kamppailua suvereenisti ja laukoi avausjaksolla peräti 20 kertaa.

Ensimmäisellä puoliajalla Chelsean maaleista vastasivat Pedro ja Michy Batshuayi. Tauon jälkeen Willian lisäsi kotijoukkueen johdon jo kolmeen maaliin, ja jakson puolivälissä nähtiin mahdollisesti historiallinen hetki. Yli kahden kuukauden tauon jälkeen Chelsean pelaavaan kokoonpanoon mahtunut kapteeni John Terry sai punaisen kortin kaadettuaan alimpana pelaajana Peterborough’n hyökkääjän.

36-vuotiasta topparia viedään siirtohuhuissa kiivaasti Kiinan liigaan, ja sosiaalisessa mediassa spekuloitiinkin heti, että jäikö sunnuntain ottelu mahdollisesti Terryn viimeiseksi Chelsean paidassa. Terryn korttiherkkyys ei taatusti ainakaan nosta konkarin osakkeita manageri Antonio Conten silmissä.

Välittömästi Terryn ulosajon jälkeen Tom Nichols nostatti Ykkösliigassa pelaavan Peterborough’n toiveita, mutta 15 minuuttia ennen täyttä aikaa Pedro puhalsi toisella maalillaan vieraiden toivonkipinän sammuksiin. Loppunumeroiksi jääneet 4-1 eivät jättäneet mitään epäselvyyttä paremmuudesta.

Chelsea kierrätti monen muun valioliigajoukkueen tavoin cupissa kokoonpanoaan, ja mm. Diego Costa, Eden Hazard ja Victor Moses istuivat koko ottelun vaihtopenkillä. 22-vuotias ranskalaistoppari Kurt Zouma puolestaan nähtiin Chelsean ykkösjoukkueen pelaavassa kokoonpanossa ensimmäistä kertaa 11 kuukauteen. Zouma oli pitkään sivussa loukattuaan polvensa viime helmikuussa, eikä illan peliesitys ollut likimainkaan moitteeton. Zouma oli hakoteillä niin Terryn ulosajoon johtaneessa tilanteessa kuin vieraiden kavennusmaalissakin.

Samaan aikaan pelattu Middlesbrough-Sheffield Wednesday päättyi niin ikään valioliigajoukkueen kolmen maalin voittoon. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta toisella jaksolla Grant Leadbitter, Alvaro Negredo ja Marten De Roon järjestelivät Middlesbrough’lle selkeän 3-0-voiton. Menoa ei haitannut edes 59. minuutilla, heti Leadbitterin 1-0 -maalin jälkeen Daniel Ayalalle näytetty punainen kortti.