© Kuva: Getty Images

Entinen Chelsean ja Real Madridin pelaaja Swansean valmennusryhmään

Swansean uusi päävalmentaja Paul Clement on vahvistanut tiimiään. Mukaan liittyy loppukauden kattavalla sopimuksella Claude Makélélé.

43-vuotias Makélélé ja Clement tuntevat toisensa Chelseasta ja PSG:stä. Entuudestaan Clementin valmennusryhmässä olivat Nigel Gibbs, Karl Halabi ja Tony Roberts.

Toistaiseksi Makélélé tunnetaan paremmin hänen pelaaja- kuin valmennusurastaan. Peliurallaan hän edusti muun muassa Real Madridia, Chelseaa ja PSG:tä. Puolustavan keskikenttäpelaajan roolissa ranskalainen oli ajoittain niin dominoiva, että Makélélén myyntiä on pidetty yhtenä Realin seurahistorian typerimmistä.

Makélélén pelaajaura päättyi PSG:ssä kesällä 2011. Puoli vuotta myöhemmin hän valmensi samaa joukkuetta Carlo Ancelottin apulaisena (samassa tiimissä oli Clement). Päävalmentajana Makélélé toimi Bastiassa 13 ottelun ajan vuonna 2014. Vuonna 2016 hän hoiti Monacossa urheilutoimenjohtajan pestiä puolen vuoden ajan.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.