Liverpool tiedottaa kotisivuillaan, että se on joutunut vetämään topparinsa Joel Matipin pois klo 18 alkavan Manchester United-Liverpool -ottelun kokoonpanosta. Syynä tähän on se, että seura odottaa FIFA:n vastausta Matipin pelioikeutta koskien.

Matipia ei valittu Kamerunin maajoukkueeseen African Cup of Nations -mestaruusturnaukseen ja mies on itse tiedottanut maajoukkueesta vetäytymisestään. Hän esiintyi Kamerunin maajoukkueessa viimeksi syyskuussa 2015.

Kamerunin jalkapalloliitto ei ole kuitenkaan vahvistanut, että Matipilla on oikeus pelata seurajalkapalloa Afrikan mestaruusturnauksen aikana. Liverpool on penännyt FIFA:lta useaan otteeseen selvitystä asiaan, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Liverpoolin kanta on, että Matipilla tulisi olla oikeus pelata seurassaan turnauksen aikana ja seura pyrkii saamaan asiaan nopean ratkaisun.

18-vuotias laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold tekee United-ottelussa debyyttinsä Liverpoolin avauskokoonpanossa Nathaniel Clynen ollessa sivussa keskiviikon cup-ottelussa syntyneen kylki- ja alavatsavamman takia. Sairastuvalta saadaan kuitenkin myös tuoretta verta kentälle, sillä James Milner ja Jordan Henderson nähdään pitkästä aikaa Liverpoolin avauksessa Valioliiga-ottelussa ja Philippe Coutinhokin löytyy vaihtopenkiltä.