Vain hieman putoamisviivan yläpuolella majaileva Middlesbrough ahkeroi vahvistaakseen joukkuettaan kahdella manageri Aitor Karankalle tutulla pelaajalla. Kiikarissa ovat ensisijaisesti monipuolinen hyökkääjä Patrick Bamford sekä espanjalainen Bojan Krkic. Yhteensä miehistä jouduttaisiin The Northern Echon mukaan pulittamaan reilut 16 miljoonaa euroa.

23-vuotiaan Bamfordin siirtymisen Boroon uskotaan varmistuvan jo ennen viikonlopun West Ham -ottelua. Lehden tietojen mukaan Bamfordin pelaajaoikeudet omistava Chelsea on jo hyväksynyt Middlesbrough’n tarjouksen. Bamfordin myyntihinta olisi 6,9 miljoonaa euroa, mutta Bamfordin onnistumisesta riippuvat lisäklausuulit voisivat nostaa summan 10,5 miljoonaan.

Bamford vietti kauden 2014-2015 lainalla Middlesbrough’ssa ja paukutteli kauden aikana peräti 19 maalia. Aitor Karanka halusi tehdä miehen kanssa jatkosopimuksen, mutta Bamford jatkoikin matkaansa Crystal Palaceen. Homma ei ole kuitenkaan toiminut samalla tavalla sen kummemmin Crystal Palacessa, Norwichissa kuin Burnleyssäkään, joten nyt Bamfordille on tarjolla uusi tilaisuus tutussa ympäristössä tutun valmentajan alaisuudessa.

Chelsea kutsui viikonloppuna Bamfordin takaisin riveihinsä kehnon Burnley-lainan jälkeen saatuaan vihiä Boron aikeista. Uusia lainapestejä ei enää kaivata, vaan nyt Bamford on tarkoitus saada kaupaksi.

Bamfordin lisäksi Middlesbrough tavoittelee myös Stoken väkkärämäistä Bojan Krkiciä. Krkic ei ole tyytyväinen Mark Hughesilta saamaansa peliaikaan ja on halukas vaihtamaan maisemaa. Stokessa Krkic on mahtunut avauskokoonpanoon vain viisi kertaa.

Krkic on Karankalle tuttu pelaaja Espanjan poikamaajoukkueesta. The Northern Echon mukaan Stoke toivoo saavansa Krkicistä 13,8 miljoonaa euroa, mutta Boron lähtökohtainen tarjous on 9,2 miljoonaa euroa.

Jos Stoke hyväksyy Boron tarjouksen Bojan Krkicistä tässä siirtoikkunassa, Karanka voi olla valmis luopumaan uruguaylaisesta pelintekijästään Gaston Ramirezista. Leicesterin tiedetään olevan Uruguayn maajoukkuemiehestä erittäin kiinnostunut.

Myös Stewart Downingin ja Jordan Rhodesin uskotaan poistuvan Middlesbrough’sta vielä tässä siirtoikkunassa.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.