Pep Guardiolan koirankoppiin syksyllä joutunut Yaya Touré on jalkapallopiireissä mielipiteitä jakava pelaaja. Kahden La Liga – ja kahden Valioliiga-mestaruuden Touré valittiin muun muassa vuosina 2011-2014 neljä kertaa peräkkäin Afrikan vuoden pelaajaksi. Noiden kausien aikana hän mahtui myös kaksi kertaa Valioliigan kauden tähdistökentälliseen.

33-vuotiasta Touréa on silti aika ajoin syytetty laiskuudesta tai motivaation puutteesta. Kulmakarvoja nostatti myös norsunluurannikkolaisen joulukuinen ratista käryäminen, johon mies vastasi juoneensa alkoholia tietämättään ja tahtomattaan.

Tourén istuessa syksyn aikana katsomossa tämän agentti Dimitri Seluk haukkui useaan otteeseen City-manageri Guardiolan selkärangattomaksi pataluhaksi. Täyslaidalliset eivät kuitenkaan päättäneet City-legendan uraa.

Tourén rahakas sopimus Manchester Cityn kanssa päättyy ensi kesänä, joten Cityllä olisi tässä siirtoikkunassa viimeinen tilaisuus rahastaa keskikenttäpelaajallaan. Sky Sportsin mukaan Touré on kuitenkin kieltäytynyt Kiinasta saapuneista sopimustarjouksista.

Moni on saattanut olettaa Tourén olevan erityisen perso rahalle, mutta agentti Selukin mukaan raha ei ole miehen arvojärjestyksessä ykkössijalla. Seluk kertoo, että jo viime tammikuun siirtoikkunassa Touré kieltäytyi Jiangsu Suning -seuralta saamastaan tarjouksesta, johon olisi sisältynyt peräti 600 000 euron viikkopalkka.

– Yaya pelaa toisella tasolla. Hän haluaa pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla. Hän on tyytyväinen Manchester Cityssä, sillä Yaya pitää jalkapallosta enemmän kuin rahasta, Seluk kommentoi Sky Sportsille.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.