Englannin FA Cupin kolmannella kierroksella pelattiin tiistaina kuusi uusintaottelua. Ilta toi muutaman maukkaan yllätyksen, ja yhdessä ottelussa jouduttiin menemään pitkän kaavan kautta. Crystal Palace oli hätää kärsimässä, mutta säilytti nahkansa. Eniten aihetta iloon on kuitenkin kahdella viidennen sarjaportaan joukkueella – Suttonilla ja Lincolnilla – jotka etenivät ansaitusti FA Cupin neljännelle kierrokselle.

Valioliigajoukkueiden keskinäisen ottelun Burnley-Sunderland vei nimiinsä Burnley maalein 2-0. Avausmaalin viimeisteli hieman ennen taukovihellystä Walesin EM-sankari Sam Vokes ja loppunumerot iski vaihtomies Andre Gray.

Illan kahdesta jättiyllätyksestä ensimmäisenä varmistui viidennen sarjaportaan Sutton Unitedin eteneminen 32 parhaan seuran joukkoon. Sutton oli ottelussa jo tappiolla mutta nousi lopussa Ykkösliigan Wimbledonin rinnalle ja ohi. Nousua edesauttoi osaltaan se, että Sutton pääsi pelaamaan miesylivoimalla peräti 75 minuuttia Paul Robinsonin saatua suoran punaisen reilun vartin pelin jälkeen.

Suttonin tasoituksen viimeisteli Roarie Deacon vartti ennen loppua. Draama huipentui lisäajalla, kun Maxime Biamou suti pallon lähietäisyydeltä maaliin. Dan Fitchettin viime sekuntien maali oli pelkkä piste iin päälle. Suttonin yllätys oli valmis, ja seuran kannattajat odottavat innolla maineikkaan Leedsin tuloa kylään seuraavalla kierroksella.

Graham Taylorille Lincolnissa upeat jäähyväiset

Fleetwood Townin ja Bristol Cityn välisen ottelun ainoa maali nähtiin jo pelin 17. minuutilla, kun Jamie Paterson ratkaisi ottelun Mestaruussarjan joukkueelle.

Barnsley-Blackpool -ottelussa mentiin jatkoajalle. Blackpool otti johdon puolen tunnin jälkeen laitapuolustaja Kelvin Mellorin kaukolaukauksella. Tasoituksen puolestaan viimeisteli periskottilaisen nimen omaava Angus MacDonald aivan toisen jakson alussa, Barnsley-uransa ensimmäisellä maalilla. Molempien joukkueiden jo odotellessa rankkarikisaa Bright Samuel niittasi flipperipallosta Kakkosliigan Blackpoolille voittomaalin, ja niin illan kolmas yllätys oli valmis.

Lincoln Cityn ja Ipswichin välisessä ottelussa annettiin edesmenneelle Lincolnin ja Englannin maajoukkueen managerille Graham Taylorille minuutin aplodit sekä hoilattiin äänekkäästi ”there’s only one Graham Taylor”. Taylor saikin seuralta kauneimman mahdollisen kunnianosoituksen, sillä Lincoln eteni toisena Konferenssin seurana 32 parhaan joukkoon.

Yleisöä Lincolnin kotistadionilla oli 10 000, ja tunnelma managerin mukaan ”paras hänen aikanaan”. Lincolnilla oli paikkoja ratkaista peli aiemminkin, mutta ansaittu voitto sinetöityi vasta lisäajan ensimmäisellä minuutilla Nathan Arnoldin osuttua maalipuiden väliin.

4 - Lincoln City have reached Round 4 of the FA Cup for the first time since 1975/76, when they were managed by Graham Taylor. Impish.

Crystal Palace oli pitkään vaikeuksissa Ykkösliigan Boltonin kanssa, mutta hoiti lopulta homman kotiin. Boltonin johtomaalin teki toisen puoliajan alussa James Henry, mutta Crystal Palace osoitti selkärankaa. Isäntien molemmat osumat iski vaihtopenkillä aloittanut nimekäs Christian Benteke.

Keskiviikkona on edessä vielä kolme uusintaottelua: Newcastle-Birmingham, Southampton-Norwich ja Plymouth-Liverpool. Sen jälkeen kaikki neljännen kierroksen 32 joukkuetta ovat selvillä. Cupin neljäs ottelukierros pelatsaan 27.-29.tammikuuta.