Manchester United on selviytynyt helmikuussa pelattavaan Liigacupin loppuotteluun Southamptonin vastustajaksi.

Varamiehinen Hull voitti välierien jälkimmäisen kohtaamisen kotonaan 2–1, mutta United vei otteluparin nimiinsä yhteismaalein 3–2. Finaalipaikka on Unitedille ensimmäinen José Mourinhon alaisuudessa, mutta joukkueen 17 ottelun tappioton putki katkesi heikohkon esityksen myötä.

Tom Huddlestone vei Hullin johtoon kauden avausmaalillaan. Toisella puoliajalla Paul Pogba nosti vieraat tasoihin, mutta viimeisestä osumasta vastasi isäntien Oumar Niasse.

– Se oli jälleen hyvä esitys, hyvä asenne ja hallitsimme peliä pitkiä aikoja isoa joukkuetta vastaan. Tällä hetkellä on vaikeata olla todella onnellinen. Päästämämme maali ei ole normaali maali, menetimme kontrollin ratkaisevalla hetkellä, Hullin luotsi Marco Silva tuumi BBC:n mukaan.

– Haluan vain onnitella pelaajiani. Oli vaikea tie päästä finaaliin, ja olemme finaalissa, sanoi puolestaan Mourinho.

Hullille ottelu oli ensimmäinen sitten Ryan Masonin vakavan loukkaantumisen, ja joukkuekaverit verryttelivät ennen pelin alkamista Mason-paidat päällä.

Mirror Football

@MirrorFootball
Hull players warm up in 'Mason 25' shirts ahead of Manchester United encounter bit.ly/2jWlxcr

United lähti vieraspeliin vahvalla miehityksellä, mutta siirtohuhujen keskelle ajautunut Anthony Martial ei ollut mukana.

Kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta reilun kymmenen minuutin kohdalla, kun Phil Jones sortui rikkeeseen rangaistusalueen ulkopuolella. David de Gea onnistui kuitenkin torjumaan Sam Clucasin kudin.

Toisessa päässä Zlatan Ibrahimović pelasi pallon vaarallisesti maalin edustalle, ja Hullin puolustus selvitti tilanteen vain täpärästi.

Kun 25 minuuttia oli takana, katsojat osoittivat seisaaltaan suosiota numerolla 25 pelaavalle Masonille. Samalla minuutilla Michael Dawson ja Niasse pääsivät maalipaikkoihin kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta Chris Smalling ja de Gea estivät heidän aikeensa.

Hyvin aloittanut Hull sai maalinsa 35. minuutilla Huddlestonen onnistuttua pilkulta. Erotuomari Jon Moss tuomitsi tilanteessa rangaistuspotkun Marcos Rojon rikkeestä.

Tasoitus oli pian erittäin lähellä. Ibrahimović nousi vetopaikkaan ja yritti sijoittaa pallon alanurkkaan, mutta maalivahti David Marshall sai viime hetkellä näppinsä väliin.

United vaati toisen puoliajan alussa rangaistuspotkua, kun Huddlestone tuuppasi Smallingin nurin. Mossin mielestä kontakti ei kuitenkaan ollut vihellyksen arvoinen.

Hull teki mielenkiintoisen vaihdon vajaan tunnin kohdalla. Uusi hankinta Lazar Markovic tuli sisään tekemään debyyttinsä, mutta vain minuutteja myöhemmin United tasoitti.

Ibrahimović syötti pystyyn Marcus Rashfordille, joka rynnisti kohti Hullin maalia. Huddlestone tyrkkäsi pallon maalin edustalle, josta Pogba ohjasi sen varmasti takanurkkaan.

Vieraat olivat iskeä toisen kerran 73. minuutilla. Rojo nousi kulmatilanteessa korkeimmalle ja puski pallon ylärimaan. Niasse teki saman tempun pian sen jälkeen toisessa päässä.

Niasse jatkoi pallon verkkoon 85. minuutilla David Meylerin keskityksestä. Komean kuvion päätteeksi tullut maali takasi peliin jännitystä loppuminuuteiksi, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi Hullin kannalta.