Valioliigaseura West Bromwich Albionin uuden kiinalaisomistajan Guochuan Lain nettovarallisuuden arvioidaan olevan 2,8 miljardia puntaa eli 3,3 miljardia euroa. Asia selviää Birmingham Postin julkaisemasta ”rikkaiden listasta”.

Kiinassa asuva nelikymppinen Lai johtaa investointiyritys Yunyi Guokai (Shanghai) Sports Developmentia.

Lai on mystinen hahmo, joka ei ole puhunut julkisesti juuri mitään sen jälkeen, kun hän investoi seuraan viime kesänä. Kauppahinnan on arvioitu olleen 200 miljoonaa puntaa eli noin 235 miljoonaa euroa.

Lai toimi yli 20 vuoden ajan johtotehtävissä maisemasuunnittelujätti Palmissa. Sen lisäksi hän on tehnyt yksityisiä investointeja teknologian, virtuaalitodellisuuden, turismin ja urheilun aloilla.

”Kiinassa toimivien yksilöiden nettovarallisuudesta on vaikea tehdä tarkkaa arviota, mutta meidän arviomme 2,8 miljoonasta punnasta saattaa olla varovainen”, lehti huomauttaa.

Lai on vannonut pitävänsä WBA:n vakaana seurana ja kunnioittavansa sen perinteitä. Tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Valioliigan kärkikymmenikössä, ja seura teki aiemmin tässä kuussa merkittävän pelaajahankinnan, kun Jake Livermore napattiin 10 miljoonalla punnalla eli vajaalla 12 miljoonalla eurolla Hullista.

Lai ei ole kuitenkaan West Midlandsin seuraomistajista rikkain, sillä Mestaruussarjassa pelaavan Wolverhamptonin omistajalla Guo Guangchangilla on 4,4 miljardin punnan eli 5,2 miljardin euron omaisuus.