Valioliigan 23. kierros käynnistyy Lontoossa Arsenalin ja Watfordin kohtaamisella. Tapaninpäivänä alkanut otteluruuhka ei ole laantunut vieläkään, ja tiistain ottelu on molemmille joukkueille jo seitsemäs peli tammikuun aikana.

Chelsean perässä sarjakakkosena olevan Arsenalin on napattava tämänkaltaisista kotipeleistä täydet kolme pistettä, mikäli joukkue aikoo ottaa naapurinsa piste-eron kiinni ja pitää samalla Liverpoolin ja manchesterilaiset takanaan.

Tämän ottelun voittamisen ohella lähes yhtä tärkeää on kuitenkin päästä vain kolmen välipäivän päässä odottavaan kärkimatsiin mahdollisimman tuoreilla jaloilla ja hyvin valmistautuneena. Ensi viikon lauantaina Arsenal nimittäin kohtaa Chelsean Stamford Bridgellä. Tuon ottelun voittamalla Tykkimiehet voi hyvinkin kaventaa piste-eron sarjakärkeen jopa vain kahteen pisteeseen.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 22: Laurent Koscielny (2nd R) of Arsenal is challenged by Ben Mee (1st R) of Burnley in the box resulting in a penalty to Arsenal during the Premier League match between Arsenal and Burnley at the Emirates Stadium on January 22, 2017 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Rangaistuspotkut ovat tulleet Arsenalille hyvin tutuiksi tällä kaudella. Kuva: Getty Images.

Viime kierroksella Arsenal kaatoi kotonaan Burnleyn 2-1. Ottelu oli päättymässä 1-0-lukemiin, mutta lisäajalla nähtiin vielä kaksi rangaistuspotkumaalia. Rankkareiden lisäksi ottelussa ei ollut yhtään vaarallista maalipaikkaa. Arsenal on päästänyt tällä kaudella yhteensä 23 maalia ja näistä peräti 30 prosenttia on tullut rangaistuspotkuista. Tykkimiehiä vastaan on tehty kuluvalla kaudella jo enemmän maaleja rankkareista kuin millään aiemmalla kokonaisella kaudella Valioliigan historiassa.

Watford kohtasi viime kierroksella omassa ottelussaan Bournemouthin. 2-2-lopputuloksesta huolimatta pelissä tuotettiin maaliodotusta vain kahden maalin verran. Watford onnistui laukomaan boksin sisältä ainoastaan kolme kertaa.

”Liikaa” maaleja?

Arsenalin puolustuspelaaminen on ollut tällä kaudella viime kautta heikompaa. Hyökkäysvoimaltaan sarjan heiveröisimpiin lukeutuvan Watfordin maaliodottama jää Emiratesilla kuitenkin hyvin alhaiseksi.

Kun vertailemme tämän kauden kaikissa Valioliiga-otteluissa tuotettuja maaliodotuksia sekä toteutuneita maalimääriä, huomaamme, että Watfordin peleissä on tullut koko sarjan toiseksi eniten ”liikaa” maaleja. Watford on sekä tehnyt että päästänyt enemmän maaleja kuin mihin tilanteiden maaliodotusarvot olisivat oikeuttaneet.

Arsenal on päästetyissä maaleissa hyvin lähellä maaliodotusarvoa, mutta on onnistunut tekemään maaleja jonkin verran yli odotuksen. Näin ollen myös Arsenalin peleissä on nähty kokonaisuudessa hieman ”liikaa” maaleja.

Watfordilta puuttuu monta runkopelaajaa

Watfordilta puuttuu pahasti polvensa loukannut Roberto Pereyra sekä todennäköisesti myös Nordin Amrabat, joka joutui jättämään Afrikan mestaruuskisat väliin nilkkavaivan takia. Amrabat on luonut maalipaikan 66,7:n ja Pereyra 72,6 minuutin välein. Kukaan toinen Watford-pelaaja ei ole tällä kaudella pystynyt parempiin lukemiin.

Mikäli Amrabat ei toivu pelikuntoon Arsenalia vastaan, puuttuu Watfordin neljästä eniten keskityksiä lähettäneestä pelaajasta kolme. Korttitilin täyttymisen takia Herhiläisten on tultava toimeen myös ilman wing-backiaan José Holebasia. Kreikkalaisella on Amrabatin ja Troy Deeneyn ohella joukkueesta eniten maalisyöttöjä, minkä lisäksi hän on kahdella maalillaan joukkueen sisäisen maalipörssin jaetulla kolmossijalla.

WATFORD, ENGLAND - DECEMBER 26:  Nordin Amrabat of Watford in action during the Premier League match between Watford and Crystal Palace at Vicarage Road on December 26, 2016 in Watford, England.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
Nordin Amrabatin puuttuminen on iso isku Watfordille. Kuva: Getty Images.

Joulukuussa takareitensä loukanneen Isaac Successin pelaaminen on myös epävarmaa. Success on päässyt tällä kaudella maalipaikoille 36,1 minuutin välein, mikä on Watfordin paras lukema. Keskikentän puolustavasta roolista puuttunee joukkueen ahkerin taklaaja Valon Behrami, jota paikannee tuore Everton-laina Tom Cleverley. Cleverley pelasi täydet minuutit jo viime kierroksen ottelussa ja kirjautti tuolloin eniten taklauksia ottelussa.

Watford on hankkinut tammikuun aikana myös kaksi pelaajaa Italian Serie A:sta. Seuraan ovat saapuneet hyökkääjät Mauro Zárate ja M’Baye Niang.

Arsenalilta on loukkaantumisten takia sivussa ainoastaan Santi Cazorla ja Mohamed Elneny. Kaksikon lisäksi Watford-ottelusta puuttuu viime kierroksella punaisen kortin ottanut Granit Xhaka. Keskikentän pohjalla pelaavan Xhakan korvannee Francis Coquelin, joka on Xhakaa parempi puolustussuuntaan, mutta huonompi ylöspäin.

Ottelun vähämaalisuudesta tarjotut kertoimet houkuttelevat pelaamaan.


Valioliiga.comin lukijat saavat Valiovihjeistä 20% alennuksen. Käytä tilauksen yhteydessä bonuskoodia ”VALIOLIIGA.COM” ja saat tarjouksen tammikuun loppuun asti.

Valiovihjeen ammattilaiset tarjoavat 105% tuottoa kiertävälle pääomalle. Tekijöillä on vuosikausien kokemus voitollisesta vedonlyönnistä Valioliigassa.


23. kierros

Tiistai
Arsenal-Watford klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Bournemouth-Crystal Palace klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Burnley-Leicester klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Middlesbrough-West Brom klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Sunderland-Tottenham klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Swansea-Southampton klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Liverpool-Chelsea klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Keskiviikko
West Ham-Manchester City klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Manchester United-Hull klo 22 (Viaplayssa jälkilähetys)
Stoke-Everton klo 22 (Viaplayssa jälkilähetys)