Valioliigan ja Englannin siirtoikkuna pamahti viime yönä kiinni, ja kaupat on nyt tehty vähäksi aikaa. Jokunen joukkue saattoi kuitenkin joutua pettymään, kun tavoitelluista kaupoista ei tullutkaan mitään. Tällaista viestiä on tullut muun muassa Middlesbrough’n ja Bournemouthin suunnalta.

No, ei hätää, sillä sopimuksettomia pelaajia seurat voivat edelleen riveihinsä hankkia. Esittelemme tässä muutaman maineikkaimman vapaan agentin, joista voisi kuvitella valioliigaseurojen olevan kiinnostuneita.

1) Frank Lampard

38-vuotias Chelsea-legenda ei ole vielä uransa päättymisestä ilmoitusta antanut, vaan päinvastoin vihjannut siihen suuntaan, että pelihaluja edelleen on. Chelseassa tehtäviä lienee tarjolla vain taustajoukoissa, mutta jos Lamps haluaa vielä pelihommiin ennen valmennusuransa alkua, niin olisiko esimerkiksi West Bromwichissa paikka miehelle Valioliigaan paluuta varten? Monella häntäpään seuralla voisi olla Lampardille palava tarve, mutta putoamistaistelu ei kuulemma kiinnosta.

2) Martin Cáceres

29-vuotias uruguaylaistoppari mahtuisi helposti monen valioliigaseuran avaukseen, ja päteville puolustajille luulisi olevan aina kysyntää. Sevillan ja Barcelonankin kotijoukkueen pukukopit hyvin tunteva Cáceres on meritoitunut ennen kaikkea Juventuksessa, jossa pelit päättyivät kuitenkin viime vuoden tammikuussa pahaan akillesjännevammaan. Pelituntuma vuoden tauon jälkeen voi olla heikonlainen, mutta Cáceres on itse vakuuttanut olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa. Viime viikkojen aikana miestä on viety huhuissa muun muassa Fiorentinaan, Trabzonsporiin sekä valioliigaseuroista Crystal Palaceen ja West Hamiin.

3) Raul Meireles

Prätkäjengiläisen näköinen portugalilainen on ehtinyt uransa aikana hurmata muun muassa Porton, Liverpoolin, Chelsean ja viimeksi Fenerbahcen faneja. 33-vuotias keskikenttäpelaaja on kuitenkin ollut kesästä lähtien vailla seuraa. Kesällä Meirelestä vietiin siirtohuhuissa Bournemouthiin, mutta tuolloin asia ei edennyt. Olisiko kiinnostus yhä ajankohtainen, Bournemouthin siirtoikkunan jäätyä toivottua vaisummaksi?

4) Christopher Samba

32-vuotias kongolaistoppari hurmasi aikoinaan Englannissa lähinnä Blackburnin riveissä, mutta viime vuodet ovat olleet pahasti loukkaantumisten runtelemia. Selkävaivat kiusasivat Venäjällä, ja elokuussa solmittu Panathinaikos-sopimuskin purettiin tammikuussa loukkaantumisten takia. Samba ehti pelata Kreikassa vain kaksi ottelua. Jos paikat vain saadaan kuntoon, niin joku seura voi saada Sambasta ison ja kokeneen topparin. Näytillä mies on käynyt äskettäin Crystal Palacessa, joka tosin jo hankki samalle tontille Mamadou Sakhon.

5) Michael Essien

Vuonna 2007 Essien valittiin Chelsean kauden parhaaksi pelaajaksi, ja muutenkin kannattajilla on pääasiassa hyviä muistoja kahdeksan vuotta pitkältä Chelsea-uralta. Viimeiset vuodet ura on kuitenkin lasketellut lähinnä alamäkeä, ja tuorein tieto kertoo eteläafrikkalaisen Cape Town Cityn kieltäytyneen tekemästä sopimusta Essienin kanssa. 34-vuotias monipuolisuusihme lähti Panathinaikosista kitkan kanssa syyskuussa, ja on pitänyt kuntoaan yllä Chelsean harjoituskentällä. Vieläkö jostain löytyy pelipaikka, vai onko Essien valmis eläkkeelle?