BBC kertoo sivuillaan, että ainakin kolmelta valioliigaseuralta on jäämässä täyttymättä yhdessä sovittu tavoite liikuntarajoitteisten fanien olosuhteiden parantamiseksi. Vuonna 2014 BBC:n raportissa todettiin, että 20 valioliigaseurasta 17 ei tarjoa riittävästi pyörätuolipaikkoja. Tuolloin sovittiin yhdessä standardit, joihin kunkin seuran tulisi pyrkiä kauden 2017-2018 alkuun mennessä, mutta nyt ainakin Bournemouth, Chelsea ja Watford ovat jäämässä tavoitteesta.

– Tekosyiden aika on ohi. Valioliiga lupasi, että liikuntarajoitteisten otteluihin pääsyä parannetaan seuraavan kauden alkuun mennessä, joten on pettymys, että useampi seura ei pysty tavoitteeseen, Tasa-arvo- ja ihmisoikeuskomission puheenjohtaja David Isaac totesi.

Mikäli seurat eivät täytä lainkin määräämiä kriteerejä, niitä voivat uhata oikeustoimet. Jo joulukuussa Englannin parlamentin jäsenet syyttivät pääsarjaseuroja siitä, että ne panevat enemmän arvoa omalle taloudenpidolleen kuin liikuntarajoitteisten olojen parantamiselle. Sanktiona puutteista stadionrakenteissa on väläytelty sakkorangaistuksen lisäksi jopa pistevähennyksiä.

Suurennuslasin alla olevista seuroista Bournemouthin ongelmana on, että se ei itse omista omaa stadioniaan. Chelsea puolestaan suunnittelee jo muuttoa uudelle isommalle stadionilleen. Watford painii ”arkkitehtonisten haasteiden” kanssa.