Stoke-puolustaja Geoff Cameron on ilmoittanut tukevansa Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin asettamaa maahantulokieltoa. Tammikuussa virkaanastunut Trump kielsi useiden muslimimaiden kansalaisten tulon Yhdysvaltoihin kolmen kuukauden ajaksi.

Listalle pääsivät Iran, Somalia, Irak, Libya, Sudan, Syyria ja Jemen. Kielto ei koske ihmisiä näistä maista, joilla on jo Yhdysvaltojen kansalaisuus.

USA:n maajoukkuetta edustavan Cameronin mielestä nyt oman maan kansalaisten turvallisuus laitetaan kerrankin etusijalle.

– Olen tyytyväinen, että hän on asettanut amerikkalaisten turvallisuuden yhdeksi prioriteeteistaan. Vihollisemme ovat saaneet valtaa ja se on näkynyt Euroopassa. He hyödyntyvät löyhää maahanmuuttopolitiikkaa iskujensa järjestelyyn. Väliaikainen tauko maahanmuuttoon parantaakseen luotettavuusselvityksissä menettelyjä tuntuu järkevältä, Cameron sanoi Sports Illustratedin haastattelussa.

Trumpin kielto astui voimaan viime viikon perjantaina. Presidentin päätös on jakanut rajusti mielipiteitä ympäri maailmaa.