Arsenal on vuosien varrella yhdistetty siirtohuhuissa lukemattomiin pelaajiin. Myös manageri Arsène Wenger ja tietyt pelaajat ovat julkisesti kertoneet neuvotteluista.

Millaisen tähdistökentällisen saisi ”melkein” Arsenaliin päätyneistä pelaajista? Jutun pohjana käytetty Sky Sportsin ja Mirrorin koonteja aiheesta.

Maalivahti: Joe Hart

Joe Hart herätti Wengerin kiinnostuksen kaudella 2009-10, kun hän pelasi lainalla Birminghamissa.

– Muistan, kun Hart pelasi Birminghamissa. Kysyin hänestä, ja minulle sanottiin, että hän on Cityssä. Hänellä on sitä jotain, mitä suurseuran maalivahdilta tarvitaan. En ole yllättynyt, että hän on numero ykkönen. – Wenger vuonna 2011.

Toppari: Raphaël Varane

Raphaël Varanea on useamman vuoden ajettu Real Madridin monivuotiseksi runkomieheksi. Tarina voisi olla toisenlainen, jos Arsenal olisi toiminut päättäväisemmin.

– Olen iloinen hänen puolestaan, koska hän on saamassa roolin yhdestä maailman suurimmista seuroista. Samaan aikaan Arsenalin johdossa on mietittävä, miksei tämä kaveri pelaa meillä. Hän oli Lensissä, ja olisimme voineet napata hänet sieltä. – Wenger vuonna 2013.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 15: Vincent Kompany of Manchester City takes his seat on the bench during the Premier League match between Manchester City and Everton at Etihad Stadium on October 15, 2016 in Manchester, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Vincent Kompany olisi voinut siirtyä aikoinaan Arsenaliin. Kuva: Getty Images.

Toppari: Gerard Piqué

Moni tietää tarinan Cesc Fàbregasista. Kuinka Arsenal houkutteli pelintekijän Barcelonasta vuonna 2003. Tykkimiehet yritti saada samaan pakettiin pari muutakin nykyistä Barcelonan avauksen pelaajaa.

– Halusimme Fàbregasin, (Lionel) Messin ja Piquén. Onnistuimme saamaan vain Fàbregasin. – Wenger vuonna 2014.

Toppari: Vincent Kompany

Vincent Kompany on tehnyt hyvän uran Manchester Cityssä. Kun puolustaja vielä pelasi kotimaansa Anderlechtissa, moni suurseura oli hänestä kiinnostunut – mukaan lukien Arsenal. Kompany valitsi kuitenkin HSV:n, josta hän siirtyi Cityyn kesällä 2008.

– Neuvottelin Real Madridin Emilio Butragueñon, Barcelonan johtajien ja Arsenalin Arsène Wengerin kanssa. Suoraan huippuseuraan meneminen ei olisi ollut oikea ratkaisu, sillä Vincent tuntee olonsa yksinäiseksi ympäristössä, jossa häntä ei kunnolla arvosteta. Vincent ei ole kolmas tai neljäs vaihtoehto. – Kompanyn agentti Jacques Lichtenstein vuonna 2014.

Keskikentän pohja: N’Golo Kanté

Kantén tarina on kaikkein tuorein, ja se myös toimi innottajana monen brittilehden vastaavalle listaukselle.

– Yritin hankkia Kantén, kun hän oli Ranskassa ja pelasi Leicesterissä. Emme voi selittää kaikkea – siirrot ovat siirtoja. Ei ole mikään sattuma, että Chelsealla menee noin hyvin ja että Leicester voitti viime kaudella sarjan. – Wenger vuonna 2017.

MARSEILLE, FRANCE - JUNE 15:  N'Golo Kante of France during the UEFA Euro 2016 Group A match between France and Albania at Stade Velodrome on June 15, 2016 in Marseille, France.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Tapaus N’Golo Kanté on tuorein. Melkein Arsenaliin. Kuva: Getty Images.

Keskikentän pohja: Paul Pogba

Manchester United rikkoi viime kesänä pelaajasiirtojen maailmanennätyksen, kun seura hankki Paul Pogban Juventuksesta. Jos Arsenal olisi toiminut nopeammin, Pogba olisi voinut päätyä viitisen vuotta sitten Tykkimiehiin – huomattavasti edullisemmin.

– Asiat tapahtuivat todella nopeasti. Olimme kiinnostuneita hänestä. Yritimme saada hänet tulemaan tänne. Mutta hän teki nopeasti sopimuksen Juventuksen kanssa. – Wenger vuonna 2014.

Oikea laitahyökkääjä: Gareth Bale

Arsenal hankki Theo Walcottin Southamptonista vuonna 2006. Vuotta myöhemmin Gareth Bale siirtyi Tottenhamiin. Sittemmin Wenger on harmitellut tekemäänsä virhettä.

– Emme hankkineet häntä, koska meillä oli Ashley Cole ja Gaël Clichy, emmekä halunneet lisää vasempia laitapakkeja. Minun on myönnettävä, että se oli valtava virhe, sillä hän pystyy pelaamaan keskikentällä. Joskus pelaajan ura riippuu siitä, että löytyy oikea pelipaikka. – Wenger vuonna 2013.

Kymppipaikka: Lionel Messi

Kuten edellä mainittiin, Wenger yritti saada Fàbregasin lisäksi Piquén ja Messin Barcelonan akatemiasta. Ei onnistunut.

– Luulen, että loppujen lopuksi hän ei ollut niin kiinnostunut siirtymään. Kyse oli siitä, että hänellä oli asiat hyvin Barcelonassa. – Wenger vuonna 2014.

getty_messilionel20161019
Lionel Messin houkuttelu oli ehkä enemmänkin toiveajattelua kuin realismia. Kuva: Getty Images.

Vasen laitahyökkääjä: Cristiano Ronaldo

Wengerin uran suurin ”moka” pelaajamarkkinoilla. Ronaldo kävi tutustumassa Arsenaliin, ja neuvotteluja käytiin. Lopulta portugalilainen siirtyi Man Unitediin.

– Tätä kadun eniten. Olin niin lähellä Cristiano Ronaldon hankkimista. Kaiken lisäksi hän vielä siirtyi Manchester Unitediin, joten se luonnollisesti satuttaa edelleen. – Wenger vuonna 2014.

Keskushyökkääjä: Zlatan Ibrahimovic

Ronaldon tavoin Wenger jutteli myös Ibrahimovicin kanssa, kun tämä oli vielä uransa alkuvaiheessa. Arsenal tarjosi ruotsalaiselle testiä, mutta kun Zlatanhan ei harrasta testejä.

– Arsène antoi minulle kuuluisan punavalkoisen paidan, jossa oli numero yhdeksän ja Ibrahimovic-nimi. Olin niin ilahtunut, että otin jopa kuvia se paita ylläni. Sitten odotin hänen vakuuttelevan, miksi minun pitäisi siirtyä Arsenaliin. Mutta hän ei edes yrittänyt.

– Hän ei koskaan tehnyt minulle varsinaista tarjousta, se oli pikemminkin ”haluan nähdä, kuinka hyvä olet, tule testiin”. En voinut uskoa sitä. Ajattelin, että ”ei hitossa, Zlatan ei harrasta testejä”. – Ibrahimovic vuonna 2012.

Keskushyökkääjä: Luis Suárez

Tämän tarinan muistanee moni. Suárezilla oli Liverpool-sopimuksessaan 40 miljoonan punnan ulosostohinta. Arsenal löi pöytään 40 miljoonaa ja yhden punnan päälle. Liverpool-johto suuttui ja piti tarjousta loukkauksena. Suárez, joka jutteli asiasta Steven Gerrardin kanssa, päätti jäädä Pooliin. Kunnes koitti siirto Barcelonaan.

– Yksityiskohdat tulevat ehkä joskus julki. Eivät ehkä minun kirjassani, mutta jonkun toisen kirjassa. Tiedän vain yhden puolen tarinasta. Meillä oli hyvät suhteet Liverpooliin, olimme säännöllisesti yhteyksissä. Emme tarkoittaneet sitä (tarjousta) provokaatioksi. Sen voi tulkita niin, mutta se ei ollut tarkoituksemme. – Wenger vuonna 2013.

during the Wayne Rooney Testimonial match between Manchester United and Everton at Old Trafford on August 3, 2016 in Manchester, England.
Miksei Zlatan Ibrahimovic tullut Arsenaliin? Zlatan ei harrasta testejä. Kuva: Getty Images.

Vaihdossa: Ronaldinho

Yksi kaikkien aikojen taitavimmista pelaajista oli jo matkalla Lontooseen. Työlupaa ei kuitenkaan irronnut tuohon aikaan nuorelle brasilialaiselle. Lopulta Ronaldinho päätyi PSG:hen, ja myöhemmin Barcelonassa hän kehittyi yhdeksi aikansa parhaista.

– Olisimme voineet saada Ronaldinho, ennen kuin hän siirtyi PSG:hen. Tapasin hänen agenttiveljensä paljon ennen kuin hän siirtyi PSG:hen – kun hän oli 20-vuotias. Emme vain saaneet häntä Englantiin täkäläisten sääntöjen takia. Wenger vuonna 2007.

Vaihdossa: Didier Drogba

Drogban Arsenal olisi voinut hankkia, kun hyökkääjä vielä pelasi Le Mansissa. Nuorien pelaajien arvioiminen on vaikeaa. Drogban kohdalla tuli huti.

– Tarkkailimme Drogbaa hyvin tarkasti, kun hän pelasi Le Mansissa ja hänen hintansa oli vain 100 000 puntaa. Mutta meistä tuntui, ettei hän ollut vielä täysin valmis… Nyt kun katsoo taaksepäin, totta kai se oli virhe. – Wenger vuonna 2009.

Vaihdossa: Yaya Touré

Arsenalissa pelasi 2000-luvun alussa Kolo Touré. Velipoika Yaya kävi Gunnersin testissä, ja Arsenal olisi halunnut hänet. Norsunluurannikkolaiselta puuttui kuitenkin passi, joten hän ei voinut siirtyä Englantiin. Sen sijaan Touré lähti Ukrainaan ja myöhemmin Olympiakosin, Monacon ja Barcelonan kautta Manchester Cityyn.

– Ei unohdeta, että Yayalla oli sopimus meidän kanssamme. Hän ei lähtenyt Ukrainaan siksi, ettemme me olisi halunneet häntä. Olemme tehneet virheitä, mutta tämä ei ole meidän virheemme. – Wenger vuonna 2014.

MONTREAL, QC - NOVEMBER 22:  Didier Drogba #11 of the Montreal Impact celebrates with fans during leg one of the MLS Eastern Conference finals against the Toronto FC at Olympic Stadium on November 22, 2016 in Montreal, Quebec, Canada.  The Montreal Impact defeated the Toronto FC 3-2.  (Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)
Arsenal tarkkaili huolellisesti Didier Drogbaa. Häntä ei kuitenkaan pidetty tarpeeksi valmiina. Kuva: Getty Images.