Viime kesänä La Ligan Las Palmasiin siirtynyt taiturimainen Kevin-Prince Boateng tunnetaan paitsi sanavalmiina ja pelirohkeana kaverina, myös hulivilinä ja valmentajien ”ongelmapelaajana”. Liverpoolin nykyinen manageri Jürgen Klopp osasi kuitenkin käsitellä Boatengia paremmin kuin kukaan.

Velipuolestaan, Saksan maajoukkuetoppari Jerome Boatengista poiketen Ghanan maajoukkueen valinnut Kevin-Prince pelasi Kloppin alaisuudessa vain puolen kauden ajan keväällä 2009. Tuo aika Borussia Dortmundissa teki kuitenkin Boatengiin lähtemättömän vaikutuksen.

– Huomasin heti, että hän on koko maailman paras valmentaja. Hän tietää, milloin pelaajia pitää potkia takalistoaan ja milloin heitä pitää lohduttaa. Hän tietää, milloin he tarvitsevat vettä. Hänellä on kaikki. Kysykää keltä tahansa pelaajalta ja saatte vastaukseksi ”Klopp on paras, kuolisin hänen puolestaan”, Boateng ylistää The Guardianin haastattelussa.

– Hän tunnistaa tarkalleen, mitä jokainen pelaaja tarvitsee, ja antaa heille aikaa. Dortmundissa oli pelaajia, jotka pelasivat viisi minuuttia kuuden kuukauden aikana, mutta silti he olivat tyytyväisiä. He tulivat tyytyväisinä treeneihin, koska Klopp sai heidät tuntemaan itsensä tärkeiksi. Ei välttämättä pelaajina, mutta ihmisinä. Siksi hän menestyy kaikkialla.

– Liverpool sopii hänelle täydellisesti. Hän on ”The normal one”, ja ihmiset rakastavat sitä. Hän osaa käsitellä ihmisiä, Boateng jatkaa kehujaan.

Tottenhamille terveisiä FA Cupin välierässä

Boateng ei kuitenkaan saanut jäädä Dortmundiin, vaikka olisi halunnutkin. Miehen oikeudet omistava Tottenham pyysi Dortmundilta liian korkeaa siirtosummaa, ja yhteistyö Kloppin kanssa jäi lyhyeksi. Tie vei sen sijaan tuhoa kohti matkalla olleeseen Portsmouthiin, joka putosi seuraavalla kauden päätteeksi vääjäämättä Valioliigasta.

Boateng myöntää tuhlanneensa tilaisuutensa Tottenhamissa omaa laiskuuttaan, mutta pieneksi kohokohdaksi viimeisestä Englannin kaudesta jäi se, kun hän iski Portsmouthin paidassa maalin Tottenhamia vastaan FA Cupin välierässä.

– Se oli pieni kosto siitä, että vaikka teinkin virheitä, niin hekin tekivät. Kun ei tee hommia, sinut lähetetään pois. Mutta kun tekee maalin vanhaa joukkuetta vastaan, joka kohteli sinua kaltoin, se tuntuu uskomattomalta.