Keltainen lehdistö kohisi Englannissa eilen. Sanottiin, että Leicester-luotsi Claudio Ranieri olisi kieltänyt pelaajiltaan kanahampurilaiset.

Ranieri kiisti väitteen lehdistötilaisuudessa. Piti tarina paikkansa tai ei, madridilaislehti Marca päätti listata asiat, joita valmentajat ovat pelaajiltaan kieltäneet. Mukana on melko hämmentäviä kieltoja.

Pitkät hiukset

Daniel Passarella toimi 90-luvulla Argentiinan maajoukkueen päävalmentajana. Hän ei pitänyt pitkistä hiuksista. Legendaarisella Real Madridin Fernando Redondolla oli pitkät hiukset. Häntä ei valittu maajoukkueeseen.

Coca-Cola

Gabriel Jesusin ura on lähtenyt räjähdysmäisesti käyntiin Manchester Cityssä. Mutta yhdestä asiasta brasilialaisen on pitänyt luopua.

– (Pep) Guardiola sanoi minulle, etten saa juoda Coca-Colaa, Jesus on Marcan mukaan sanonut.

Jaffa-keksit

Tottenhamin managerina vuosina 2007-08 toiminut Juande Ramos tietää, että keksit ovat epäterveellisiä. Siispä hän kielsi pelaajiltaan suklaakuorrutteiset Jaffa-keksit. Tarina ei kerro, saiko muita keksejä syödä.

Sienet

Nyt mennään jo hieman oudompaan aiheeseen. Giovanni Trapattoni nimittän kielsi pelaajiltaan sienet, kun hän toimi Irlannin maajoukkueen päävalmentajana. Nyt ei puhuta mistään taikasienistä, vaan ihan tavallisista ruokasienistä. Trapattonin käsityksen mukaan ne aiheuttivat pelaajille ruoansulatusongelmia.

Wifi

Toinen Guardiolan kielto koski langatonta internetiä pukuhuoneessa. Kenties syynä oli keskittymisen kohdistaminen oikeisiin asioihin.

– Meiltä katkaistiin netti pukuhuoneesta. En ymmärtänyt sitä yhtään, Sergio Agüero sanoi eräässä haastattelussa Marcan mukaan.

Suihkussa laulaminen

Tämä on hämmentävä. Niin on toisaalta kiellon asettajakin. Paolo Di Canio kielsi aikoinaan Sunderlandin pelaajilta kahvin, majoneesin, jään, kännykät ja… suihkussa laulamisen.

Korvakorut

Héctor Vargasin kielto on melko tuore. 58-vuotias päävalmentaja kielsi argentiinalaisen Olimpian pelaajilta korvakorut. Mahtaako Vargas olla Passarellan kanssa hyvää pataa…

Pipot

Tämäkin on tuoreempaa tavaraa. Neil Lennon nimittäin kielsi Boltonin pelaajia harjoittelemasta pipo päässä. Sitä ei tiedetä, oliko kiellossa jonkinlainen armeijatyyppinen pakkasraja.

Suklaapatukat

Coca-Colan tavoin looginen, mutta nostetaan silti tähän. Eli Arsène Wenger kielsi pelaajiaan syömästä Mars-patukoita treenien jälkeen.

Valokuvat lehdistön kanssa

Palataan hauskempiin kieltoihin. Hondurasin sarjassa pelaa joukkue nimeltä Motagua. Sitä valmentaa argentiinalainen Diego Vásquez, joka ei ilmeisesti pidä lehdistöstä. Hän kun on Marcan mukaan kieltänyt pelaajiltaan yhteiskuvat lehdistön kanssa.

Värikkäät kengät

Siinä missä Vásquez ei pidä lehdistöstä, Sir Alex Ferguson ei ilmeisesti pidä värikkäistä nappulakengistä. Hän kun määräsi Manchester Unitedin pelaajat harjoittelemaan mustissa kengissä. Perinteiden mies, joka olisi varmaan arvostanut Copa Mundialeissa pelannutta Jari Litmasta.

Sosiaalinen media

Jos asiaa kysyttäisiin valmentajilta, some saattaisi olla yksi nykypäivän pahimmista riesoista. Emme tiedä, kuinka ahkera somettaja 70-vuotias Fabio Capello itse on, mutta hänen aikanaan Venäjän maajoukkueen pelaajat eivät saaneet sosiaalista mediaa käyttää vuoden 2014 MM-kisoissa.

Seksi

Venäjän maajoukkueen pelaajat eivät saaneet somettaa Brasilian kisoissa. Meksikon pelaajilta taas kiellettiin seksi. Määräyksen antaja oli maajoukkueen päävalmentaja Miguel Herrera. Moni muukin valmentaja on puuttunut tai ainakin yrittänyt puuttua pelaajiensa seksielämään.

Ranskalaiset

Tämän saatat muistaa. Manchester Unitedissa ollessaan David Moyes kielsi pelaajia syömästä ranskalaisia peliä edeltävänä päivänä.

– Asetin kiellon, koska muutamat pelaajat olivat ylipainoisia. Ajattelin, että ranskalaiset eivät ole hyväksi heidän ruokavaliolleen, Moyes sanoi tuolloin.

Kuulokkeet

Alexander Zorniger valmensi hiljattain Stuttgartia. Hänen alaisuudessaan pelaajat joutuivat luopumaan isoista kuulokkeistaan. Tarina ei kerro, onko Teemu Pukki joutunut saman kiellon alle. Zorniger kun valmentaa tällä hetkellä Bröndbytä.

Ei nousta pois pöydästä…

Dunga tuli pelaajaurallaan tunnetuksi melko säntillisenä keskikentän työmyyränä. Tietynlainen säntillisyys ja kuri olivat läsnä Brasilian maajoukkueessa myös silloin, kun Dunga oli valmennusvastuussa. Esimerkiksi pöydästä ei noustu pois ennen kuin kapteeni nousi. Se onkin sitten ikävä juttu, jos ei kapteenia huvita nousta.

Yöllinen surffailu

Marcelo Bielsalla oli Di Canion tavoin läjä sääntöjä Chilen maajoukkueessa. Ei seksiä, ei Twitteriä, ei jutustelua lehdistön kanssa, eikä netissä surffailua yöllä.

Pizza

Viimeinen ja tuorein tapaus. Napolin päävalmentaja Maurizio Sarri on kieltänyt pelaajiltaan pizzan syömisen ennen Real Madrid -kamppailua. Joukkueet kohtaavat ensi viikon keskiviikkona.