Kuka on Valioliigan maalipörssin ykkönen? Ei suinkaan Diego Costa, Harry Kane tai Zlatan Ibrahimovic. Eniten maaleja on paukuttanut Romelu Lukaku.

Ei ihme, että Everton haluaa kiihkeästi sitoa Lukakun jatkosopimukseen. Hyökkääjän agentti Mino Raiola sanoi joulukuussa, että jatkosopimuksen ehdoista 99,9 prosenttia on jo sovittu. Uusi sopimus takaisi Lukakulle 140 000 punnan viikkotulot.

Mutta hetkinen. Eikö 140 000 puntaa viikossa ole tavallaan melko vähän, jos 23-vuotiaana johtaa sarjan maalipörssiä eikä edes pelaa parhaimpiin kuuluvassa joukkueessa? Kenties juuri tämä on kysymys, jota Lukakun leirissä on pohdittu.

Lukakun ja Evertonin välinen jatkosopimus on kaikkea muuta kuin selvä. The Timesin mukaan sopimusneuvottelut aloitettiin jo viime elokuussa, mutta vieläkään ei ole valmista. Pöydässä on siis istuttu jo puolen vuoden ajan.

Lukakun nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2019, joten vielä ei Evertonilla ole suurta kiirettä. Kiirettä ei ole myöskään Lukakulla, joka paukutti viime viikonloppuna neljä maalia Bournemouthin verkkoon. Niin kauan kuin belgialainen keikkuu Valioliigan maalipörssin kärkipaikalla, hänellä on palkkaneuvotteluissa etulyöntiasema.