Leicesterin mestariluotsi Claudio Ranieri sai toissapäivänä niin sanotun luottamuslauseen seurajohdolta. Mutta mitä se historian valossa tarkoittaa? Onko Ranierin asema nyt turvattu?

Ei, ei tosiaan. The Telegraph kokosi luottamuslauseita viime vuosilta. Yleensä julkinen luottamuksen osoittaminen on tarkoittanut managerin lähtölaskentaa.

Alan Pardew

– Alan (Pardew’lla) on Crystal Palacessa 41:n voittoprosentti, mikä on melko uskomatonta. Pardew’n työpaikka on ehdottomasti turvattu, seuran puheenjohtaja Steve Parish sanoi 7. joulukuuta.

Miten kävi? 16 päivää myöhemmin Pardew sai potkut.

José Mourinho

José Mourinhon toinen pesti Chelseassa oli hankala. Syksy lähti heikosti käyntiin, ja 5. lokakuuta 2015 kuultiin seuraavaa:

– Seura haluaa tehdä selväksi, että Josélla on edelleen täysi tukemme. Uskomme, että meillä on oikea mies kurssin oikaisemiseksi, Chelsean omistaja Roman Abramovitsh sanoi tuolloin.

Miten käiv? 73 päivää myöhemmin Mourinho sai potkut. Vain seitsemän kuukautta aiemmin Mourinho oli luotsannut Chelsean valioliigamestariksi. Hän oli siis samankaltaisessa tilanteessa kuin Ranieri nyt.

NORTHAMPTON, ENGLAND - SEPTEMBER 21: Jose Mourinho, Manager of Manchester United looks dejected during the EFL Cup Third Round match between Northampton Town and Manchester United at Sixfields on September 21, 2016 in Northampton, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
José Mourinho sai luottamuslauseen jälkeen sentään yli kaksi kuukautta aikaa. Kuva: Getty Images.

Tim Sherwood

Chelsean tavoin Aston Villa tuki vuoden 2015 lokakuussa manageriaan.

– Se, että Tim Sherwoodin olisi pakko voittaa tulevat ottelut, on pelkkää spekulointia. (Omistaja) Randy (Lerner) on aina halunnut jatkuvuutta ja pitkäaikaisen managerin, Villan hallituksen jäsen Charles Krulka sanoi.

Miten kävi? Kymmenen päivää meni, ja Sherwood oli työtön.

Brendan Rodgers

Liverpoolin kuudenteen sijaan ei oltu seurajohdossa erityisen tyytyväisiä, kun kausi 2015-16 oli alkamassa. Brendan Rodgersin pallin ei kuitenkaan pitänyt horjua.

– Uskomme, että Brendan on oikea mies Liverpoolille, ja oikea mies viemään seuraa eteenpäin.

Miten kävi? Kovin pitkään Rodgers ei saanut viedä Liverpoolia eteenpäin. 58 päivää luottamuslauseen jälkeen manageri sai pakata laukkunsa.

during the Premier League match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park on October 29, 2016 in London, England.
Olikohan Alan Pardew’n potkuista päätetty jo luottamuslauseen hetkellä? Kuva: Getty Images.

Roberto Mancini

Manchester Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano tuki manageri Roberto Mancinia 22. maaliskuuta 2013.

– Mancini on mestari. Ei tarvitse sanoa muuta, Soriano sanoi.

Miten kävi? 53 päivää myöhemmin Mancini sai lähteä. Vuotta aiemmin Mancini oli johdattanut Cityn valioliigamestariksi.

Kenny Dalglish

Keväällä 2012 Liverpoolin puheenjohtaja Tom Werner vakuutteli, että King Kenny on oikea mies tehtävään.

– Luotamme vahvasti Kennyyn. Hänellä on täysi luottamuksemme.

Miten kävi? 34 päivää lausunnon jälkeen Dalglish sai etsiä muita töitä.

PERTH, SCOTLAND - FEBRUARY 05:  Celtic Manager Brendan Rodgers looks on during the Ladbrokes Scottish Premiership match between St Johnstone and Celtic at McDiarmid Park at  on February 5, 2017 in Perth, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Brendan Rodgersilla ei sitten ollutkaan tukea seurajohdon taholta. Kuva: Getty Images.

Claudio Ranieri

Tosiaan, pari päivää sitten Leicesterin tiedotteessa sanottiin näin:

– Viimeaikaisten spekulaatioiden vuoksi Leicester City Football Club haluaa tehdä täysin selväksi, että ykkösjoukkueen manageri Claudio Ranierilla on vankkumaton tuki.

Miten käy? Lähihistorian valossa Ranieri ei kestä lauteilla kauden loppuun.