Valioliiga-taulukon alapään sijoista käytiin Swansean Liberty Stadiumilla hyvin merkittävä ottelu. Otteitaan valmentajanvaihdosten myötä parantanut kotijoukkue sai vastaansa hallitsevan mestarin, putoamista vastaan nyt taistelevan Leicesterin.

Heti alkuminuuteilla Swans-leiri vaati raivokkaasti rankkaria, kun Wes Morgan pysäytti pallon boksissa kädellään. Erotuomari Jonathan Moss ei virhettä nänhyt.

Hyvin pian edellisen tilanteen jälkeen Nathan Dyerin ottelu päättyi. Viime kaudella Leicesterissä kirjoilla ollut Swansea-laituri käveli tuettuna kentältä, tilalle Wayne Routledge.

Match of the Day

@BBCMOTD
Nathan Dyer - who got a #PL medal on loan with Leicester - was brought into the XI today.

6 mins in, he hobbles off
bbc.in/2l7Dd7J

Ensimmäisen vartin ajan nähtiin vauhdikasta peliä, mutta kovin lähelle maalintekoa kumpikaan joukkue ei päässyt.

23. minuutilla nähtiin esimerkki siitä, mitä Ketuille on viime kauden jälkeen tapahtunut. Martin Olsson menetti hölmösti pallon keskialueella, ja Leicester pääsi ajamaan maalille kolmikolla Riyad Mahrez, Demarai Gray ja Jamie Vardy. Viime kaudella tilanne olisi ollut tehokaksikon voimin ollut Swansealle hengenvaarallinen, nyt se ei päättynyt edes laukaukseen kohti maalia. Joka tapauksessa sekä Mahrez että Vardy sentään näkyivät kentällä ottelun alkupuolella. Puolen tunnin peliajan täyttyessä Leicester vaikutti joukkueista voitontahtoisemmalta.

B/R Football

@brfootball
The relegation fight is real.

Ensimmäinen veto kohti maalia nähtiin vasta 33. minuutilla, Gylfi Sigurdssonin toimesta. Hyvän hyökkäyksen päätteekis ammuttu laukaus suuntautui kohti oikeaa etukulmaa, johon Kasper Schmeichel kuitenkin venyi hyvin.

Neljä minuuttia myöhemmin Alfie Mawson pääsi Federico Fernandezin puskusyötöstä ampumaan sydämensä kyllyydestä volleysta keskeltä boksia – upealla maalilla ja toppareitten yhteispelillä tilanteeksi 1-0.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

What a strike that is!

3 in 6 games for Alfie Mawson & it's a beauty of a volley.

Swansea 1-0 Leicester bbc.in/2l7Dd7J

Lue Mawsonin hurjasta tarinasta lisää eilisestä jutustamme.

Pelattiin ensimmäisen jakson lisäaikaa, kun ottelussa tähän saakka vähemmän onnistuneesti esiintynyt Olsson pääsi ohittamaan Schmeichelin. Fernando Llorenten ja Sigurdssonin syöttöruletin jälkeen ruotsalainen pääsi kaksin veskarin kanssa ja ohitti tämän etukulmasta. Leicesterin hetkittäinen aktiivisuus näytti valuvan täysin hukkaan. Tauolle tilanteessa 2-0.

Claudio Ranieri lähti hakemaan kavennusta kahdella vaihdolla tauon jälkeen.

Telegraph Football

@TeleFootball
Islam Slimani and Ben Chilwell come on for Leicester City. Join us for live coverage of the second #SWALEI
telegraph.co.uk/football/2017/…

53. minuutilla Gray pääsi Vardyn syötöstä puolittaiseen läpiajoon. Hänen ratkaisunsa symboloi Leicesterin peliä – huonosta tasapainosta löysä nosto suoraan Lukasz Fabianskin hyppysiin. Koko toisen jakson alun vieraat pitivät palloa, löytämättä oikeastaan yhtään luovaa ratkaisua sen kanssa. Ensimmäisen laukauksensa -koko ottelussa – kohti maalia siniset saivat 63. minuutilla, kun Mahrez vapautti Islam Slimanin maalintekoon. Ohjauksen tiellä kuitenkin jälleen Fabianski.

Leicester ei ole tehnyt Valioliigassa vielä ainuttakaan maalia vuonna 2017. Tänään nähdyn esityksen perusteella se ei ansaitse paikkaansa korkeimmalla sarjatasolla. Myös omat kannattajat näyttävät hylänneen joukkueen – vieraspääty Libertylla ammotti tyhjyyttään.