Manchester Unitedin maailmanennätyshankinta Paul Pogban isoveli Florentin Pogba oli täynnä intoa joulukuisen Eurooppa-liigan pudotuspeliarvonnan jälkeen. Arpa heitti vastakkain Unitedin ja Florentinin seuran Saint-Étiennen, ja siten veljekset pääsevät tulevana torstaina ensimmäistä kertaa samalle kentälle yhtä aikaa.

– Seurasin arvontaa ja ensireaktioni oli, että vihdoin unelmani täyttyy. Koko perheemme saapuu stadionille peliä katsomaan, mukaan lukien kaksosveljeni Mathias, Florentin Pogba kertoo The Guardianin haastattelussa.

Puolustajana pelaava Florentin ja Sparta Rotterdamissa hyökkäävä Mathias pelasivat samoissa juniorijoukkueissa ja siirtyivät yhdessä espanjalaiseen Celta Vigoon 16-vuotiaina. Kumpikaan ei ole kuitenkaan pelannut koskaan virallisissa otteluissa yhdessä veljensä Paulin kanssa eikä myöskään häntä vastaan.

– Juniorisarjan säännöt kielsivät ketään pelaamasta yli kaksi vuotta omaa ikäluokkaansa ylempänä, olkoon pelaaja sitten kuinka hyvä tahansa, kolme vuotta Paulia vanhempi Florentin kertoo.

– Tietysti pelasimme yhdessä epävirallisesti. Kotimme lähellä oli kenttä ja pelasimme siellä joka päivä. Aluksi Paul pelasi omanikäistensä kanssa, mutta sitten siitä tuli tylsää, joten hän tuli pelaamaan meidän kanssamme. Hän oli aina teknisesti loistava, mutta aluksi hänet tuupittiin irti pallosta. Iän myötä hän sai kuitenkin kovuutta, Florentin jatkaa.

– Toivoimme aina, että jonain päivänä me kaikki kolme voisimme pelata yhdessä samassa ammattilaisottelussa. Vielä se ei ole onnistunut, mutta jo kaksi meistä yhtä aikaa kentällä on hyvä sekin.

Kaikki Pogban pojat nuorina maailmalle

Florentin ja Mathias Pogba pelaavat vanhempiensa kotimaan ja oman synnyinmaansa Guinean maajoukkueessa, siinä missä Paul Pogba valitsi tunnetusti oman synnyinmaansa Ranskan maajoukkueen. Kesän EM-kisoissa koko perhe kannusti kuitenkin luonnollisesti Ranskaa.

– Olemme kaikki tehneet suuria uhrauksia. Lähdimme kotoa jo hyvin nuorina, eikä se ollut helppoa. Kun Mathias ja minä muutimme Espanjaan 16-vuotiaina, oli se vielä rankempaa vanhemmillemme. He kuitenkin ymmärsivät, ettei jalkapallon parissa saa mitään ilmaiseksi.

Paul Pogba seurasi myöhemmin isoveljien esimerkkiä ja muutti ulkomaille, Manchester Unitediin niin ikään 16-vuotiaana. Neljän Juventus-kauden jälkeen oli edessä paluu Manchesteriin, ja tällä kertaa ennätyksellisellä siirtosummalla.

– Siirtosumma on pelkkä yksityiskohta. Ei Paul sitä päättänyt, mutta jalkapallon maailmassa on kaikenlaista hullua. Tärkeintä on kuitenkin aina rakkaus peliä kohtaan. Paul on edelleen aivan samanlainen kuin hän on aina ollut. Siirtosumma ei muuttanut häntä yhtään. Olen vain onnellinen hänen menestyksestään, sillä hän on työskennellyt ankarasti sen eteen, Florentin kehuu pikkuveljeään ja kiistää kaikenlaisen kateuden:

– Tietysti minuun viitataan usein vain ”Paul Pogban veljenä”, mutta miksi se minua haittaisi? Olen ylpeä perheestäni ja sitä paitsi melkein jokainen pelaaja kentällä on aina jonkun veli.

Isoveljen sydämessä Arsenal

Florentinin näyttöhaluja ja voitontahtoa Manchester Unitedia vastaan ei muutenkaan ole syytä epäillä, mutta mies paljastaa myös kannattavansa yhtä Unitedin tärkeimmistä kilpailijoista.

– Arsenal on sydämessäni oleva seura. Olen kannattanut heitä aina kauden 2003-2004 voittamattomasta mestarijoukkueesta lähtien. Ammattifutaajan uran varjopuoli on, että suosikkijoukkueitaan pääsee katsomaan vain harvoin, joten en ole koskaan käynyt Emiratesilla. Toivottavasti se onnistuu jonain päivänä.

Manchester Unitedin suosikkiasema otteluparissa on selvä, mutta Saint-Étiennekin on Ranskan liigassa mukavasti viidentenä. Florentin Pogba ei uskokaan illasta tulevan Unitedille helppoa, mutta yhden asian hän takaa.

– En ole koskaan pyytänyt pelaajalta pelin jälkeen paidanvaihtoa, mutta luulisin, että tämän pelin jälkeen nähdään aika luonnollinen paidanvaihto.