Englannin viidennellä sarjatasolla pelaavan Forest Green Roversin stadionsuunnitelmat ovat herättäneet maailmalla huomiota viime aikoina.

Alasarjaseura on ilmoittanut rakennuttavansa luontoystävällisen areenan, joka vetää 5 000 katsojaa. Puheenjohtaja Dale Vincen mukaan siitä tulee maailman vihrein.

– Tämän stadionin erottaa joukosta se, että se on rakennettu lähes kokonaan puusta – ensimmäinen kerta, kun se on tehty missään päin maailmaa, hän toteaa.

Stadionista tulee lähelle Stroudia nousevan ja vajaat 120 miljoonaa euroa maksavan Eco Park -kompleksin keskipiste. Sen on suunnitellut Zaha Hadid Architects.

Matthew Stock

@MattReuters
Wood stadium planned for world's 'greenest' soccer club reut.rs/2lo4DY3 via @Reuters @ecotricity @FGRFC_Official

Mirror Football

@MirrorFootball
Forest Green Rovers reveal plans for eco-friendly stadium made entirely from WOOD bit.ly/2kwTVwy

– Olemme tehneet kaiken mahdollisen saadaksemme nykyisestä stadionistamme ympäristöä säästävän, mutta pystymme tekemään sen vain tiettyyn rajaan asti. Sitä ei yksinkertaisesti rakennettu ympäristön etu mielessä, Vince sanoo.

– Eco Parkissa aloitimme tyhjän paperin kanssa ja menemme pidemmälle kuin kukaan koskaan aiemmin. Tästä todella tulee maailman vihrein stadion.

Sarjanousua hamuava Forest Green nousi aiemmin otsikoihin, kun se otti stadionilla käyttöön vegaaniruokavalion. Esimerkiksi hampurilaiset poistettiin kokonaan listalta.

Lähde: Mirror