Ranskalaisseura Saint-Étiennen päävalmentaja Christophe Galtier ajattelee pitkäaikaista ystäväänsä Éric Cantonaa, kun hän tuo joukkueensa torstaina Old Traffordille Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

– Éricille Manchester United on tarina rakkaudesta. Kun hän meni Leedsiin, hän kosi Englantia. Kun hän meni Manchesteriin, hän meni naimisiin Englannin kanssa. Ja hänellä oli niin vahva, vahva suhde Sir Alex Fergusonin kanssa. Ferguson oli hänelle kuin isä, Galtier sanoo Telegraphin haastattelussa.

Galtier ja Cantona kasvoivat yhdessä Marseillessa – he kävivät samaa koulua ja edustivat junioreina samaa jalkapalloseuraa. Myöhemmin kaksikko pelasi Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa samaan aikaan.

Galtierin mukaan Unitedin maalitykki Zlatan Ibrahimović muistuttaa monin tavoin seuran kannattajien suurta suosikkia Cantonaa.

– Hän on hyvä tyyppi. José Mourinhon tavoin hän on erilainen kuin imagonsa. Hän on iso, iso, iso, iso, massiivinen persoona. Kuitenkin joka kerta kohdatessani hänet välillämme oli yhteinen kunnioitus. Pelasimme monta kertaa PSG:tä vastaan, ja aluksi voitimme, mutta Ibran saavuttua se oli blaa, blaa, blaa… maali, maali maali, Galtier kehuu.

Telegraph Football

@TeleFootball
St-Étienne coach ready to return to place his friend Eric Cantona left his heart – #MUFC. @JBurtTelegraph reports telegraph.co.uk/football/2017/…

– Rakastan tuollaisia pelaajia. He ovat vahvoja, erittäin vahvoja. Katsoessani Ibraa ajattelen Éric Cantonaa. Iso persoona. Hän saattaa suuttua sekunnissa, sanoa isoja asioita ja sitten ”ok, sanoin sen”. Ennen kaikkea hän on uskomaton pelaaja. Ja hän tekee maaleja, maaleja, maaleja. Moni ihminen sanoi, että hänellä olisi Englannissa vaikeaa, mutta jo nyt koossa on 20 maalia, valmentaja jatkaa.

– Hän on loistava ammattilainen. Hän toimii esimerkkinä. Uskon, että siksi he hankkivat hänet Manchesteriin. Kuten Cantonan. Minulla on joitakin ystäviä Pariisissa, ja he kertoivat minulle koko ajan: ”Jos syötät pallon tänne etkä tuonne, hän tappaa teidät”. Mutta se on tärkeätä nuorille pelaajille. Jopa harjoitusten jälkeen hän pysyi punttisalilla vielä tunnin ajan. Nuoret pelaajat näkevät sen ja menevät sinne myös. Hän on sellainen 35-vuotiaana, koska hän on aina ollut sellainen.

Galtier pitää Unitedia erityisen vaikeana vastustajana. Hän luonnehtii sitä maailman suurimmaksi seuraksi.

– Se on kuin vuori. Mont Blanc. Himalaja. Manchester Unitedin ja meidän välillä on iso, iso kuilu. Minulla on kuitenkin suunnitelmani. Tavoitteemme on se, että meillä on yhä toivoa täällä pelattavassa ottelussa.