West Bromwichin entinen puolustaja Shane Nicholson on BBC:n mukaan paljastanut, miten hän aikoinaan pyrki välttämään huumekäryn.

Nicholson käytti pelaajauransa aikana huumeita ja alkoholia. Hänellä oli tapana kantaa mukanaan puhdasta virtsanäytettä, jotta kiellettyjen aineiden käyttö ei tulisi ilmi.

– Vaikka minulla meni kentällä huonosti, se ei estänyt minua käyttämästä huumeita, jos minulla oli tarve, 46-vuotias Nicholson sanoo.

– Kannoin puhdasta virtsanäytettä mukanani, jotta pystyisin käyttämään sitä aina silloin, kun minut testattiin. He testasivat minut, minkä jälkeen lähdin ulos ja sain pääni sekaisin. Se ei ollut fiksua, koska he tulivat maanantaina testaamaan minut uudestaan.

BBC Radio 5 Live

@bbc5live
“I would carry clean urine samples for drug tests, then go and get wasted”

Ex-footballer Shane Nicholson

🔊 bbc.in/2lFZiHv

Käry kävi, ja Englannin jalkapalloliitto (FA) määräsi Nicholsonin pelikieltoon vuonna 1997. Tämä lähetettiin lisäksi kolmeksi kuukaudeksi katkaisuhoitoon Hampshireen, kertoo Birmingham Mail.

Myöhemmin Nicholson antoi jo toistamiseen positiivisen näytteen.

– Loppu on historiaa. Kärähdin toisessa testissä ja sain toistaiseksi voimassa olevan pelikiellon. Vietin neljä kuukautta Southamptonissa sijaitsevalla klinikalla, hän toteaa.

– Tiedättekö mitä? Helpotus klinikalle pääsemisestä oli maailman suurin helpotus, koska tuntui siltä, kuin olisi elänyt kaksoiselämää. Se oli niin väsyttävää, ja minusta vain tuntui siltä, että ”tämä on se hetki”. Nyt voin yrittää saada asiat kuntoon.

Pelikielto kumottiin vuonna 1998. Sen jälkeen Nicholson pelasi vielä muun muassa Stockportin ja Sheffield Unitedin riveissä.

Lähes 40 prosenttia Englannin liigatason pelaajista jäi BBC:n mukaan testaamatta viime kaudella.