Manchester United aloitti Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheen voitokkaasti, kun se kellisti torstain kotiottelussaan ranskalaisen Saint-Étiennen 3–0.

Zlatan Ibrahimovićin maalit ratkaisivat voiton koko ajan pelin edetessä parantaneelle Unitedille, joten pikkuveli Paul sai juhlia isoveljensä Florentinin kustannuksella kahden Pogban odotetussa kohtaamisessa.

Otteluparin voittaja ratkeaa keskiviikkona 22. helmikuuta Ranskassa pelattavassa toisessa osassa. Silloin toinen joukkue selviytyy kilpailussa 16 parhaan joukkoon.

United joutuu tulemaan ensi viikolla toimeen ilman keskikentän avainpelaajaa Ander Herreraa, jonka varoitustili täyttyi.

Torstain ottelu sai dramaattisen alun, kun vieraiden Romain Hamouma karkasi läpi Eric Baillyn tunaroinnin jälkeen. David de Geaa Unitedin maalilla tuurannut Sergio Romero selvitti kuitenkin tilanteen.

Toisessa päässä Marouane Fellainin osuma hylättiin paitsiona ennen 15. minuutilla tullutta avausmaalia. Isännille tuomittiin vapaapotku hyvästä paikasta, ja Ibrahimovićin laukaus kimposi onnekkaasti muurin kautta maaliin.

Saint-Étienne olisi hyvinkin voinut saada rangaistuspotkun, kun Jorginho meni nurin Daley Blindin käsittelyssä. Peli sai kuitenkin jatkua.

Ennen puolen tunnin täyttymistä nuorempi Pogba järjesti pystysyötöllään loistavan tekopaikan Juan Matalle, jonka kudin Stephane Ruffier torjui. Maalivahti pysäytti pian sen jälkeen myös Anthony Martialin yrityksen.

Saint-Étienne osoitti vaarallisuutensa avausjakson lopulla. Joukkue loi useamman vaaran paikan Hamouman johdolla, mutta kotijoukkue selviytyi niistä säikähdyksellä.

Ibrahimović puski pallon verkkoon 49. minuutilla, mutta kotiyleisön ilo oli ennenaikaista. Mies oli nimittäin paitsioasemassa.

Ruffier esti Martialin maalinteon ennen kuin Antonio Valencia ja Pogba hakivat ratkaisua kaukovedoilla. Ne molemmat suuntautuivat kuitenkin ohi takatolpan.

Vahvan ottelun pelannut Pogba oli lähellä kasvattaa Unitedin johtoa 69. minuutilla. Hän jatkoi pallon ylärimaan Blindin vapaapotkun jälkeen.

Vieraiden Nolan Roux hukkasi huippupaikan ennen Ibrahimovićin toista osumaa, jonka hän iski helposti vaihtomies Marcus Rashfordin mainiosta alustuksesta 75. minuutilla.

Unitedin toinen vaihtopelaaja Jesse Lingard laukoi sen jälkeen pallon hiukan ohi maalin. Kolhun saaneen Florentin Pogban peli päättyi lopussa ennen aikojaan, kun hänet vaihdettiin kentältä.

Ibrahimovićin hattutemppu täydentyi varsinaisen peliajan lopussa. Ruotsalaista rikottiin rangaistusalueella, eikä hän erehtynyt pilkulta.