Manchester United ei kuulu seuroihin, joiden mielenrauhaa pienehköt sakot välttämättä hetkauttavat, mutta jonkinmoisiin taloudellisiin sanktioihin United saa joka tapauksessa varautua. Varmaa on ainakin se, että Old Traffordin turvatoimet ovat joutuneet jokseenkin kyseenalaiseen valoon torstaina pelatun Eurooppa-liigan otteun myötä.

Manchesterissa vierailleen Saint-Étiennen fanit onnistuivat kuljettamaan Unitedin kotistadionille jopa yli 50 soihtua. Englantiin oli tiettävästi matkustanut 2 970 ranskalaisfania, ja vieraiden katsomosektio hehkui ennen ottelun alkua vihreänä ja punaisena. Muutama soihduista lensi kentällekin saakka.

Manchester United on tehnyt merkittäviä parannuksia turvatoimiin Pariisissa Stade de Francella ja Besiktasin kotistadionilla Vodafone Arenalla koettujen terrori-iskun jälkeen. Seura myös otti jokin aika sitten kokopäivätoimisen terrorismiasiantuntijan palkkalistoilleen.

Lisäksi kaikki stadionille saapuvat autot tarkastetaan pommien varalta. Toista vuotta käytössä ovat olleet myös ruumiintarkastukset kaikille kannattajille, mutta silti vierasfanit onnistuivat tehokkaasti soihtujen salakuljettamisessaan.

– Meidät on tutkittu läpikotaisin jokaisessa Old Traffordin ottelussa tällä kaudella, mutta silti Saint-Étiennen fanit toivat stadionille niin monta soihtua kuin halusivat, United-fani Peter Bolton twiittasi pelin jälkeen.

The Timesin mukaan sekä Manchester United että Saint-Étienne saavat varautua UEFA:n langettamiin sakkoihin. Viime kaudella Celticille langetettiin 13 000 euron sakot soihduista ottelussa Fenerbahcea vastaan, ja tällä kaudella on sakotettu europeleissä ainakin Legia Varsovaa.

Ottelu päättyi Manchester Unitedin 3-0 -voittoon Zlatan Ibrahimovicin vastattua kaikista kolmesta osumasta. Toinen osaottelu pelataan Etelä-Ranskassa ensi viikon keskiviikkona.