FA Cupin puolivälierissä nähdään vähintään yksi viidennen sarjaportaan joukkue. Lincoln Cityn riemulla ei ole ollut rajoja.

Englannissa jalkapallon taso on toki laajempi kuin monessa muussa maassa, mutta Lincoln Cityn tarina antaa tietynlaista perspektiiviä. Puolivälierissä joukkue kohtaa joko Arsenalin tai toisen viidennen sarjaportaan joukkueen, Suttonin. Lincolnin topparille Sean Raggettille Arsenalia vastaan pelaaminen olisi hyvin erityistä.

– Sanoin, että haluaisin kohdata Arsenalin, koska olen aina ollut seuran fani. Se olisi jotain todella erityistä, Raggett sanoi lehdistölle The Timesin mukaan.

Meille tämä on win-win-tilanne.

– En ole koskaan päässyt katsomaan Arsenalia (paikan päälle), koska poikasena olin Gillinghamissa. 16-vuotiaasta lähtien olen pelannut jalkapalloa joka lauantai. Eli pelaaminen Arsenalia vastaan olisi uskomatonta.

– Voitteko kuvitella, ensimmäinen kerta kun näen heidät livenä on se, kun pelaan heitä vastaan. Se olisi uskomatonta.

– Ensimmäinen muistoni on FA Cupin finaalista, kun Arsenal voitti Chelsean 2-0 (vuonna 2002). Ray Parlour sijoitti pallon yläkulmaan.

– Tämä on hieno kilpailu, jota rakasti lapsena. Se että on mukana ja pääsee näin pitkälle, se on epätodellista.

Toivomme Suttonille kaikkea hyvää.

Mutta. Jotta Lincoln pelaisi Arsenalia vastaan, Gunnersin pitäisi tänään voittaa viidennen kierroksen ottelussaan Sutton.

– Me toivomme Suttonille kaikkea hyvää. Toivon aidosti, että he pystyvät siihen.

– Meille tämä on win-win-tilanne. Me pelaamme joko Suttonia vastaan välieräpaikasta, tai pääsemme pelaamaan fantastisen ottelun Arsenalin vieraana. Se on todella uskomatonta. Tntuu, että tämä on unta.

Samanlaista unen elämistä tämän kauden FA Cup -taival on ollut Lincolnin faneille. Alla video siitä, miltä viidennen kierroksen voitto Burnleysta tuntui.

Clive Nates 💙💛

@cliven7
My son has definitely enjoyed his first @LincolnCity_FC game