Italiaan saatiin tammikuussa uusi suomalaispelaaja, kun Abukar Mohamed siirtyi TPS:stä Lazion organisaatioon. Toisinkin olisi voinut käydä.

18-vuotias Mohamed antoi haastattelun ruotsalaiselle svenskafans.com-sivustolle. Mohamed kertoi, että Englantiinkin oli kontaktia.

– Olin Lazion testissä viiden päivän ajan tammikuussa. Se meni hyvin. Kun palasin Suomeen, agenttini kertoi, että Lazio haluaa minut. Olin aiemmin ollut yhteydessä Liverpooliin, mutta sitten neuvottelin vain Lazion kanssa, Mohamed sanoi.

Mohamedia on joissain yhteyksissä tituleerattu ”Suomen Pogbaksi”. Idoli löytyy kuitenkin Manchesterin siniseltä puolelta.

– En kutsuisi itseäni Suomen Pogbaksi. Menen omaa reittiäni, ja haluan vain olla Abu. Olen rajusti töitä tekevä pelaaja, joka voi operoida keskikentällä hyökkäävässä ja puolustavassa roolissa. Roolimallini on Yaya Touré.