Valioliigalauantain päättäneessä keskikastin välienselvittelyssä Watford-West Ham ei juhlittu maaleilla eikä etenkään avausjaksolla edes maalipaikoilla. Ottelun loppu oli kuitenkin täynnä draamaa. Suurimmat otsikot saa valitettavasti pirteästi pelanneen Mauro Záraten loukkaantuminen.

Vasta kolmatta otteluaan Watfordin paidassa pelannut 29-vuotias Zárate sai oikeaan polveensa ainakin kolme tälliä, ja kolmannen jälkeen mies ei enää omin avuin kentän pinnasta noussut. Pitkien hoitotoimien jälkeen argentiinalaishyökkääjä kannettiin paareilla kentältä pois, polvi vahvasti paketoituna ja happinaamari kasvoilla. Kaikki merkit viittaavat siihen, että edessä on pitkä toipumisloma (uutinen Záraten loukkaantumisesta).

Juuri Zárate oli se pelaaja, joka hankki Watfordille avausjakson ainoaan maaliin johtaneen rankkarin. Cheikhou Kouyate ajoi puolustusalueella Záraten jaloille, eikä hyvään vireeseen yltynyt Troy Deeney 11 metristä erehtynyt. Deeneyn laukoma rankkari oli koko ensimmäisen puoliajan ainoa laukaus kohti maalia.

Lähes heti Záraten kentältä kantamisen jälkeen, lisäajan 11. minuutilla – Záratea hoivattiin lähes 9 minuuttia – West Hamin kärkimies Michail Antonio potkaisi Valon Behramia rajusti koipeen. Ulosajokaan ei olisi ollut vääryys, mutta Antonio selvisi varoituksella.

Isaacin kentälleotto ei ollut menestys

Toisen puoliajan aluksi kiivasluonteisen West Ham -managerin Slaven Bilicin verenpaine nousi, sillä vieraille olisi hyvinkin voitu tuomita rankkari. Tuomari katsoi kuitenkin Cheikhou Kouyaten rikkoneen rankkarialueella M’Baye Niangia eikä toisinpäin. Pian tilanteen jälkeen Watford joutui tekemään toisenkin loukkaantumisesta johtuneen vaihtonsa, sillä Daryl Janmaat poistui kentän laidalle nivustaan pidellen.

Pian West Ham alkoi toden teolla ahdistella Watfordin puolustusta. 63. minuutilla Toppari José Fonte puski komeasti kohti ylänurkkaa, mutta Watford-vahti Heurelho Gomes loikkasi tyylikkäästi pallon tielle. Kuutisen minuuttia myöhemmin Michail Antonio puolestaan puski loistopaikasta takatolpalta niukasti maalin ohi.

73. minuutilla West Ham sai hyvin ansaitsemansa tasoituksen. Rajusti hommia paiskinut Michail Antonio karkasi Watfordin puolustukselta vetopaikkaan. Laukaus ei osunut maaliin, mutta pomppasi sen sijaan kahden tolpan kautta tarjottimelle kahdeksan minuuttia aiemmin kentälle tulleelle Andre Ayewille. Ghanalaiselle tyhjä rysä ei ollut haaste eikä mikään.

Kun pelikello näytti 85 minuuttia, sai Watford tilaisuuden päästä uudelleen peliin mukaan. Michail Antonio liukastui sateen kastelemalla kentällä ja kahmaisi kaatuessaan kädellään kohti palloa. Tuomari seurasi tilannetta noin kahden metrin päästä eikä epäröinyt heittää West Hamin avainpelaajaa toisella keltaisella ulos.

Watford saikin pari hyvää tilaisuutta voittomaalin tekoon, kumpaisenkin kulmapotkusta. Etenkin ottelun viimeinen tilanne puhuttaa varmasti Watford-kannattajien keskuudessa. Watfordin viimeisenä vaihtona reilut kymmenen minuuttia ennen ottelun päätöstä tullut Isaac Success sai todellisen unelmapaikan nousta illan sankariksi, mutta jotenkin nigerialainen onnistui sutimaan pallosta ohi. Ei ollut nimi enne tämän miehen kohdalla, sillä tuollaista paikkaa ei olisi varaa hukata.

1-1 -tasapeli nosti molempien sarjasijoitusta pykälän. Zaratén mahdollisesti pitkäkin poissaolo lienee Watfordille kuitenkin voiton karkaamista kovempi pala.