Kun Middlesbrough hävisi lauantaina Stokelle 0-2, se valahti ensimmäisen kerran kauden aikana putoamisviivan alapuolelle. Joukkueen kohdalla voidaan puhua aidosti kriisistä, sillä se voitti edellisen kerran valioliigaottelun viikkoa ennen joulua. Putoamistaistelusta voi ennustaa siinäkin mielessä tuskaista, että Boro kohtaa loppukauden aikana vielä viisi Valioliigan kuuden parhaan joukossa olevista joukkueista.

Viime aikoina juuri mikään ei ole viitannut siihen, että kurssi olisi kääntymässä. Voitottomia otteluita on jonossa jo 10 eikä Boro ole tehnyt maalin maalia viimeisessä neljässä pelissään. Ei olekaan ihme, että manageri Aitor Karankan asemaa aletaan hiljalleen kyseenalaistaa. Näin tekee myös Sky Sportsin asiantuntija Charlie Nicholas.

– Aitor Karanka joukkueineen näytti Stokessa varsin hengettömältä, Nicholas aloitti analyysiään ja ihmetteli valmentajan peluutusratkaisuja.

– (Hyökkääjä) Alvaro Negredo lämmitteli sivurajalla, mutta Karanka vaihtoi keskikenttäpelaajan keskikenttäpelaajaan. Hän ei yrittänytkään panostaa hyökkäykseen ja ottaa riskiä. Enkä usko, että mitään riskiä edes olisi. He ovat kolmen huonoimman joukossa, koska eivät tee maaleja eivätkä luo maalipaikkoja.

Nicholasin mukaan tilanne on Middlesbrough’n puheenjohtajalle Steve Gibsonille vaikea. Nicholas kuvailee Gibsonia mieheksi, joka pitää hyvää huolta omista alaisistaan.

– Joskus tulee kuitenkin hetki, jossa pitää miettiä, että millainen näkemys managerilla on joukkueen tilanteesta, ja kuinka otteluita voitetaan.

– Riversiden oma kotiyleisö huusi ”hyökätkää, hyökätkää”, mutta Karanka ei tee mitään. Se on todella kesyä. Pitääkö Steve Gibsonin tehdä suuri manageriaan koskeva ratkaisu?

Nicholas menee niin pitkälle, että uskoo Boron pelaajamateriaalin riittävän, mutta valmentaja toimii joukkueen jarruna.

– Uskon, että he säilyisivät sarjassa, mutta pelaajien ei sallita tehdä sitä, mitä pelien voittamiseksi tarvitaan, Nicholas julistaa.

Middlesbrough’n hyökkäys on ollut Valioliigan selvästi tehottominta, sillä se on tehnyt 27 ottelussa vain 19 maalia. Sen päästettyjen maalien määrä on sen sijaan pienempi kuin vaikkapa Liverpoolilla ja Arsenalilla.